Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΕΜΠΝΕΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤ(ό,τι και να κάνουν στην Ελλάδα θα γυρνάνε ακόμα και για θέματα ασφαλείας των χαρτονομισμάτων)

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΕΜΠΝΕΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤ(ό,τι και να κάνουν στην Ελλάδα θα γυρνάνε ακόμα και για θέματα ασφαλείας των χαρτονομισμάτων)
[δυστυχώς έχουμε πολιτεία που θέλει μόνο να εκμεταλλεύεται οικονομικά την κληρονομιά μας και αφήνει άλλους να την χρησιμοποιούν. Άλλους οι οποίοι μας βρίζουν και εξευτελίζουν καθημερινά…]
Bloomberg: Η ελληνική μυθολογία πηγή έμπνευσης για τα νέα ευρώ
Εικόνα από την ελληνική μυθολογία θα φέρουν τα νέα χαρτονομίσματα του ευρώ που ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειάς τους, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση του θέματος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. Πρόκειται για την Ευρώπη, την πριγκίπισσα των Φοινίκων, κατά πάσα πιθανότητα κόρη του Αγήνορα, την οποία ο Δίας απήγαγε και η οποία αργότερα έμελλε να δώσει στην ήπειρο το όνομά της. Η εικόνα της Ευρώπης, θα αντικαταστήσει τις αρχιτεκτονικές εικόνες του υδατογραφήματος των νέων ευρώ, τα οποία η ΕΚΤ θα αρχίσει να τυπώνει και να διοχετεύει στην αγορά από την επόμενη χρονιά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εικόνα αντί ενός γραφήματος, είναι δυσκολότερο να αντιγραφεί για την παραγωγή πλαστών χαρτονομισμάτων.

Δεν φταίει μόνο η Ελλάδα

Δεν φταίει μόνο η Ελλάδα
Η ευθύνη της ΕΕ σε σχέση με την κρίση στην Ελλάδα, οι λόγοι για τους οποίους η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στην Γερμανία είναι τα θέματα της επισκόπησης. Η ΕΕ αγνόησε για χρόνια σημαντικά προβλήματα που οδήγησαν στην ευρω-κρίση, εκτιμά η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung: «Η Ελλάδα, το λίκνο του πολιτισμού στην Ευρώπη, θα γίνει ο νεκροθάφτης του ευρώ; Εάν πράγματι διαλυόταν το ευρώ, δεν θα έφταιγαν μόνο οι Έλληνες. Γνώριζαν πολύ πριν την κρίση(στην Ευρώπη) ότι έχτιζαν πύργους στην άμμο», σημειώνει η ελβετική εφημερίδα. Το άρθρο ξεκινάει σκωπτικά αναφέροντας καταρχάς τα συνήθη κλισέ που κυκλοφορούν για τους Έλληνες, δηλ. ότι είναι τεμπέληδες, δεν πληρώνουν φόρους κτλ. Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά; Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Και δουλεύουν και πληρώνουν λίγους φόρους, σημειώνει το άρθρο και συμπληρώνει: «Οι Έλληνες παραποίησαν τα στατιστικά τους στοιχεία όσον αφορά το χρέος τους και το δημοσιονομικό τους έλλειμμα. Φυσικά δεν το γνώριζαν οι πιστωτές και η ΕΕ. Ή μήπως το γνώριζαν; Σύμφωνα με την Emer Traynor, εκπρόσωπο της Commission, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε χρόνια πριν τις αμφιβολίες της για τα στοιχεία της Eurostat αναφορικά με τα στοιχεία της ελληνικής κυβέρνησης που αφορούσαν το έλλειμμα και το χρέος». Deutsche Welle

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΗ(καλύτερα έτσι) ΔΙΕΘΝΗ Ο ΓΑΠ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ(ο ίδιος)!

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΗ(καλύτερα έτσι) ΔΙΕΘΝΗ Ο ΓΑΠ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ(ο ίδιος)!
Ο Γ. Παπανδρέου για την επανεκλογή του ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς
Ψήφο εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του(σχόλιο: όχι δεδομένο ότι θα ψήφιζε σωστά), στο έργο που έχει γίνει και στο έργο που έχει μπροστά της η οργάνωση, αλλά και ψήφο συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό, «ο οποίος τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται λόγω της κρίσης, αλλά βεβαίως και των αντιλήψεων που κυριαρχούν στην Ευρώπη και στη διεθνή σκηνή»(σχόλιο: κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα!), χαρακτήρισε ο Γιώργος Παπανδρέου την επανεκλογή του στη θέση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στο 24ο Συνέδριο της οργάνωσης, στο Κέιπ Τάουν, στη Ν. Αφρική. «Είναι σίγουρα μια ψήφος αλληλεγγύης στους Έλληνες, αλλά και σε όλους τους λαούς που πλήττονται από την συντηρητική πολιτική που κυριάρχησε μετά από τη μεγάλη κρίση του 2008»(σχόλιο: μας έκλεισε το σπίτι και μας σκέφτεται. Ως πρωθυπουργός τα ίδια με τον νυν δεν έκανε και χειρότερα;) είπε μετά την εκλογή του. Ο πρώην πρωθυπουργός έβαλε κατά αυτής της συντηρητικής πολιτικής, «που ακόμη δεν έχει κατανοηθεί πόσα προβλήματα, τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει σε μεγάλα κοινωνικά στρώματα, σε μεγάλους πληθυσμούς σε ολόκληρο τον κόσμο»(σχόλιο: δεν είναι όλοι μεγάλοι διανοητές όπως εσύ Jeffrey που ξέρεις από δυσκολίες) και που «δεν «φέρνει» λύσεις, την ώρα που απαιτείται επένδυση στον άνθρωπο, απαιτούνται επενδύσεις στην ανάπτυξη και μείωση των τεράστιων ανισοτήτων». Μιλώντας για το έργο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η οργάνωση «έχει ενεργό, παρεμβατικό λόγο και ρόλο στις εξελίξεις, σε μια κρίσιμη εποχή, που τα προβλήματα δεν περιορίζονται, δεν «χωράνε» στα όρια των εθνικών συνόρων» (σχόλιο: το πολυπολιτισμικό όραμα του ΓΑΠ όπως εφαρμόζεται ακόμα στην Ελλάδα. Διάλυση συνόρων). Ο επανεκλεγείς πρόεδρος, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως το γεγονός ότι σήμερα περισσότερα από 60 κόμματα ζητούν να γίνουν μέλη στη ΣΔ, «δεν δείχνει απλώς το ενδιαφέρον τους για το έργο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αλλά αναδεικνύει και τον δυναμικό ρόλο που διαδραματίζει όλο και περισσότερο η μεγαλύτερη πολιτική Οργάνωση της υφηλίου». «Η Οργάνωσή μας, η Σοσιαλιστική Διεθνής, παραμένοντας σταθερή στις αξίες της δημοκρατίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης(σχόλιο: με ένα μάτσο δικτάτορες μιλάμε για προσήλωση σ’ αυτά τα αγαθά), στον αγώνα για την πράσινη ανάπτυξη(σχόλιο: το σχέδιο ΗΛΙΟΣ(HELIOS) με την Γερμανία), θα μεταρρυθμίζεται, θα προσαρμόζεται με σταθερότητα στις αρχές της στις απαιτήσεις των καιρών, ώστε να γίνει ακόμη πιο συμμετοχική, ακόμη πιο αποτελεσματική, ενισχύοντας τις δυνάμεις της, πολλαπλασιάζοντας τις δυνατότητες της», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

Θα πάθεις σοκ: Πόσα λεφτά βγάζει κάθε χρόνο η Fontana di Trevi(ποιος τα τσεπώνει);

Θα πάθεις σοκ: Πόσα λεφτά βγάζει κάθε χρόνο η Fontana di Trevi(ποιος τα τσεπώνει);
Το πιο πλούσιο σιντριβάνι του κόσμου, είναι αυτό της Fontana di Trevi στη Ρώμη, καθώς τα κέρματα που ρίχνουν κάθε χρόνο οι επισκέπτες του είναι τόσα πολλά, που οι περισσότεροι δεν θα τα δούμε ποτέ στη ζωή μας! Μερικοί από εσάς ίσως να έχετε αναρωτηθεί που πάνε τα χρήματα που ρίχνει ο κόσμος στα σιντριβάνια και τί ποσό μπορεί να συγκεντρωθεί στο τέλος κάθε χρονιάς. Συγκεκριμένα, στα νερά της Fontana di Trevi πέφτουν κάθε χρόνο κέρματα συνολικής αξίας περίπου € 700.000! Φέτος μάλιστα έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, αφού μόλις στους 6 πρώτους μήνες έχει προσθέσει ήδη € 540.000 στα ταμεία της πόλης. Τα κέρματα συλλέγονται από ειδικούς υπαλλήλους με την επίβλεψη της αστυνομίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι κάτοικοι και οι επισκέπτες απαγορεύεται ρητώς να πάρουν οποιοδήποτε κέρμα από το σιντριβάνι.

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΛΟΝΔΙΝΟΥ(1830). ΠΟΣΟ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ» ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΛΟΝΔΙΝΟΥ(1830). ΠΟΣΟ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ» ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;
(γιατί οι θυσίες των Ελλήνων έπιασαν τους 2-3 αυτούς αιώνες τόπο)
ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΛΟΝΔΙΝΟΥ(1830-2). Η 1η διοικητική πράξη που αναγνωρίζει την Ελλάδα ως «κυρίαρχο» και «ανεξάρτητο»(τα εισαγωγικά για τους ιστορικούς, πολιτικούς και οικονομικούς λόγους που ξέρουμε όλοι) κράτος, το οποίο, τότε, θα εκτεινόταν στην γραμμή που ορίζουν οι ποταμοί Αχελώος και Σπερχειός. Μερικοί άλλοι όροι του Πρωτοκόλλου:
1.       Στο νέο κράτος(όχι σχέση με την ετυμολογία της λέξης «κράτος», δύναμη δηλ.) θα περιλαμβάνονταν Σποράδες, Κυκλάδες, Σάμος και πιθανόν η Κρήτη
2.       Το καθεστώς του κράτους θα είναι κληρονομική μοναρχία(σχόλιο: κληρονομικώ δικαίω είναι η εξουσία από τότε, με ή χωρίς κορώνες)
3.       Ο ετήσιος φόρος υποτέλειας στον Σουλτάνο θα είναι 1,5 εκ. γρόσια
Η διπλωματική αυτή πράξη υπεγράφη στο Λονδίνο από τις Μ. Δυνάμεις Βρετανία, Γαλλία και Ρωσία(οι 3 μεγάλες χριστιανικές αυτοκρατορίες της Ευρώπης ως τον Α’ ΠΠ) και την Βαυαρία(οι πρόγονοι και πρότυπα διοικητών-αντιβασιλέων της γερμανικής κυβέρνησης Merkel). Η Ελλάδα, και πριν από αυτό το Πρωτόκολλο που όριζε, αρχικά την αυτονομία, και μετά την ανεξαρτησία της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ήταν ένα έθνος ΠΛΗΡΩΣ ελεγχόμενο από τις «προστάτιδες» Δυνάμεις μέσω δανείων(ρόλος των Rothschild) με ληστρικούς τοκογλυφικούς όρους(το 1ο δάνειο είχε επιτόκιο 5% και ύψος 60 εκ. χρυσά φράγκα). Να γιατί ήθελαν μια τέτοια «ανεξαρτησία»:  ο Βρετανός πρεσβευτής στην Ελλάδα sir Edmund Lyons δηλώνει(1841): «Μια πραγματικά ανεξάρτητη Ελλάδα είναι παραλογισμός. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει είτε Ρωσική είτε Αγγλική. Και αφού δεν πρέπει να γίνει ρωσική είναι ανάγκη να γίνει Αγγλική». Τα χρήματα αυτών των δανείων σπαταλιόντουσαν στα ίδια συμφέροντα των ομάδων «εξουσίας» της επαναστατημένης Ελλάδας του 1821-30, οι οποίες ήταν εξαρτημένες από τις Μ. Δυνάμεις(δάκτυλοί τους). Οι «προστάτες» μας, βρέξει χιονίσει, δεν έχαναν τα χρήματά τους(όροι δανείου-παρόμοιος «ειδικός λογαριασμός» με το 2012-). Έτσι η Ελλάδα χρεοκόπησε ΠΡΙΝ καν ανεξαρτητοποιηθεί, αδυνατώντας να αποπληρώνει τα δάνεια που έπαιρνε για να αποπληρώνει δήθεν τα προηγούμενα(τα δάνεια του 1824-5, σύμφωνα με τον Μανώλη Γλέζο, η Ελλάδα τα πλήρωσε πριν 12 χρόνια). Οι Μ. Δυνάμεις, έδωσαν την «ανεξαρτησία» της στην Ελλάδα, όχι όπως την ποθούσαν οι Έλληνες, και επέλεξαν ΚΑΙ το πολίτευμα(μοναρχία) ΚΑΙ τον μονάρχη, στα μέτρα τους, χωρίς την-περιττή διαχρονικά- άποψη του ελληνικού λαού. Ο «εκλεκτός» τους ήταν ο Βέλγος πρίγκιπας Λεοπόλδος(μετέπειτα βασιλιάς του Βελγίου), ο οποίος, όμως, αρνήθηκε τον θρόνο. Πριν την επιλογή μονάρχη, ο 1ος κυβερνήτης της Ελλάδας, είχε οριστεί από την Συνέλευση της Τροιζήνας(1827), ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ Ιωάννης Καποδίστριας, ένας πολιτικός με διεθνές κύρος(Υπ. Εξ. του τσάρου 2 φορές), αλλά «ενοχλητικός», γιατί ΑΓΑΠΟΥΣΕ την Ελλάδα-και οι φιλέλληνες φίλοι του στο εξωτερικό(π.χ. Ελβετία), από την εποχή της Επανάστασης, στην Ιερά Συμμαχία του Clemens Metternich και τις «προστάτιδες» Δυνάμεις. Ήταν τόσο «ενοχλητικός», που οι άνθρωποι των «προστατών» μας, τον δολοφόνησαν(09/10/1831) στο Ναύπλιο(πρωτεύουσα της Ελλάδας, μετά την προσωρινή στην Αίγινα), για αντίποινα δήθεν στην φυλάκιση του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη. Μετά την άρνηση του Λεοπόλδου, οι Μ. Δυνάμεις, έφεραν ως βασιλέα των Ελλήνων, τον ανήλικο τότε πρίγκιπα της Βαυαρίας, Όθωνα, δευτερότοκο γιο του βασιλιά της χώρας, και επέλεξαν ως σύζυγό του την Αμαλία, η οποία ΠΟΤΕ δεν μπόρεσε να αγαπήσει και συνηθίσει την… βάρβαρη Ελλάδα. Μαζί με τον βασιλιά… μας, καθότι ανήλικος, μας φόρτωσαν οι «προστάτες» μας και Αντιβασιλείς Βαυαρούς, που αμέσως έπιασαν δουλειά στην Ελλάδα. Ο ένας είπε(1835) για τον πλούτο και την οργάνωση του κράτους(σαν να μιλάει σήμερα είναι ο Αντιβασιλέας Mauer, που έκανε παραπάνω έργο σε σχέση με τους «Έλληνες» πολιτικούς). ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ το έργο του «Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ»(«DASGRIECHISCHE VOLK»)! «Η Ελλάδα είχε απομείνει ακυβέρνητη και είχε πέσει σε άθλια οικονομική κατάσταση. Δεν υπήρχαν εξάλλου ούτε σχολεία, ούτε δικαστήρια, ούτε στρατός που να πειθαρχεί σε κανέναν, ούτε ναυτικό. Ο λαός, μοιρασμένος σε κόμματα, τρεφόταν μονάχα με το μίσος για τον διπλανό του και ολόκληρη η χώρα βάδιζε γοργά προς την πλήρη αποσύνθεση. Έτσι, μόλις αποβιβαστήκαμε, κυκλοφορήσαμε μια προκήρυξη με την οποία ζητούσαμε να μας χαρίσει ο ελληνικός λαός πρώτα απ’ όλα την εμπιστοσύνη του. Κι εμείς έπρεπε να βάλουμε μια τάξη σ’ αυτό το χάος. Να συμφιλιώσουμε τους εχθρούς, να χωρίσουμε όσα στοιχεία ήσαν ασυμβίβαστα μεταξύ τους και να επιβληθούμε σ’ όλο αυτό τον κόσμο με πυγμή και δικαιοσύνη. Ακόμη, να πάρουμε έστω και σκληρά μέτρα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο σκοπός μας(σχόλιο: γερμανικό σύστημα). Να οργανώσουμε τα Οικονομικά του τόπου, τη Διοίκηση, τη Δικαιοσύνη, την Εκκλησία, την Εκπαίδευση, το Στρατό, το Ναυτικό, και να βάλουμε θεμέλια γερά πάνω στα οποία να στηριχθεί ο λαμπρός νεαρός Βασιλιάς για να σηκώσει, μόνος του πια, από την 1η Ιουνίου του 1835, το οικοδόμημα της νέας Ελλάδας. Ό,τι κι αν κάναμε, ή τουλάχιστον ό,τι κι αν προσπαθήσαμε να κάνουμε, στο σύντομο χρονικό διάστημα που μας δόθηκε, ήταν για το καλό της Ελλάδας. Φυσικά, δεν παραβλέψαμε ποτέ τις τοπικές συνήθειες γιατί μόνο πάνω σ’ αυτές μπορεί να στηριχθεί ένα μελλοντικό οικοδόμημα αλλά και ποτέ μας δεν θελήσαμε να φανταστούμε την Ελλάδα περιορισμένη στα σημερινά της όρια(σχόλιο: ψέματα γερμανικά που η ιστορία τα φανερώνει). Και για να την κάνουμε μια μέρα μεγάλη, ξέραμε ότι έπρεπε να στηριχθούμε στο Ελληνικό Έθνος, γιατί χωρίς αυτό, ήταν σα να χτίζαμε χωρίς θεμέλια. Η Ελλάδα διαθέτει μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές(σχόλιο: δεν υπάρχει πετρέλαιο έλεγε ο ΓΑΠ το 2009, αλλά από το 1830 και 1952 με καλύτερα στοιχεία υπήρχε και μόνο οι Έλληνες δεν ήξεραν τον ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ πλούτο 200 χρόνια τώρα), που αν γίνει η κατάλληλη εκμετάλλευσή τους θα μπορεί να εξασφαλίσει μια σημαντική οικονομική άνοδο. […]Για την εκμετάλλευση όμως όλου αυτού του πλούτου, τίποτα δεν έχει γίνει.[…]. Όλη γενικά η οργάνωση έμεινε ελαττωματική, έτσι που όχι μονάχα καμιά οικονομική πράξη δεν μπορεί να ελεγχθεί, αλλά ούτε και προϋπολογισμός να καταστρωθεί». Οι Αντιβασιλείς πάντως δεν ήταν τόσο φιλέλληνες, παρά το παραπάνω, και λειτουργούσαν αυταρχικά και σπάταλα(όλη η βαυαρική κουστωδία). Έτσι, φθάσαμε σε ένα ακόμα τέλμα και ξεφύγαμε(;) με ένα ανατριχιαστικά παρόμοιο «μνημόνιο»(1843). Ο λαός, μην αντέχοντας την εξαθλίωση, συγκεντρώνεται, στην νέα πρωτεύουσα του κράτους, Αθήνα(επελέγη λόγω του παρελθόντος της) και πιο συγκεκριμένα στην πλατεία Ανακτόρων(σημ. πλατεία Συντάγματος) και απαιτούσε Σύνταγμα, που θα τιμωρεί καταστάσεις όπως εκείνη που ζούσαν(Επανάσταση 3ης Σεπτεμβρίου 1843). Όμως, στην Ελλάδα, οι συμφεροντολόγοι δοσίλογοι δεν έπαψαν ποτέ, γι’ αυτό όλη η υπόλοιπη πορεία της χώρας ως και την σημερινή κρίση είναι γεμάτη χρέη, άδικο σύρσιμο ουσιαστικά σε 2 ΠΠ, που μπορούσαμε να αποφύγουμε, πολεμικές περιπέτειες με Δ ανάμειξη, χρέη, σκάνδαλα(από τα Λαυρεωτικά στο Χρηματιστήριο του 1999 και την SIEMENS), δάνεια, δικτατορίες, εξορίες, εγκλήματα κατά του Ελληνισμού απλήρωτα και απαρατήρητα σκόπιμα από τους Ευρωπαίους «εταίρους» και καθόλου εκτιμημένα, εκμετάλλευση πλούτου και ασυδοσία «τζακιών»(η οικογενειοκρατία δεν ήταν μόνο με κορώνα στολισμένη στην Ελλάδα)… Γενικά, όλη η ιστορία των τελευταίων 200 ετών, είναι μια Ιστορία όπου ο λαός μόνος ξεπερνά δυσκολίες, ανυπέρβλητες φαινομενικά, προερχόμενες από ηγέτες που θέλουν την εξαφάνισή μας(δεν μας σόκαρε, το περιμέναμε, η «πολιτισμένη» Ευρώπη να θέλει την εξαφάνισή μας).
Ιδού συνοπτικά πώς ρυθμίστηκε το θέμα της «τύχης» της Ελλάδας μετά την Επανάσταση Mετά την αναγνώριση της Eλλάδας ως κράτους ανεξάρτητου και κυρίαρχου, όπως ορίστηκε με το Πρωτόκολλο της Aνεξαρτησίας(22-01/03-02/1830), 2 βασικά ζητήματα παρέμεναν σε εκκρεμότητα: ο καθορισμός των συνόρων και το πρόσωπο του ηγεμόνα. Σε ό,τι αφορά το 2ο ζήτημα, το οποίο ανέκυψε ξανά μετά την παραίτηση του Λεοπόλδου του Saxe-Coburg από τον ελληνικό θρόνο(09/21-05-1830), οι 3 Δυνάμεις κατέληξαν στον Όθωνα, δευτερότοκο γιο του Λουδοβίκου A' της Βαυαρίας. Η επίσημη αναγόρευση του Όθωνα ως βασιλιά της Ελλάδας, ενός κράτους ανεξάρτητου που τέθηκε σε καθεστώς εγγύησης από τις 3 Δυνάμεις, οριστικοποιήθηκε με τη Συνθήκη του Λονδίνου(25/04-07/05/1832). Aγγλία, Γαλλία και Ρωσία θα εγγυόνταν δάνειο 60 εκ φράγκων. H επιλογή του Όθωνα επικυρώθηκε τυπικά από την ελληνική πλευρά(Iούλιος 1832). Ανοιχτό έμενε το θέμα του συντάγματος στο οποίο αντιτίθεντο ιδίως Pωσία, Γαλλία και ο Λουδοβίκος Α'. Σύνταγμα δε δόθηκε και το θέμα αυτό έμελλε να αποτελέσει βασικό σημείο τριβής ανάμεσα στο Παλάτι και τις πολιτικές δυνάμεις, ιδίως την 1η δεκαετία του νεοσύστατου ελληνικού κράτους(1833-43). Σε ό,τι αφορά τα σύνορα, ο τελικός διακανονισμός επιτεύχθηκε ύστερα από αρκετές παλινωδίες, με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου(Αύγουστος 1832). Οι 3 εγγυήτριες Δυνάμεις και η Οθωμανική Αυτοκρατορίας είχαν υπογράψει(09/21-07-1832) τη Συνθήκη της Kωνσταντινουπόλεως(Caleder Köşk). Μ’ αυτή οριζόταν ότι τα ΒΔ σύνορα του ελληνικού κράτους θα βρίσκονταν στον Αμβρακικό κόλπο. Σε ό,τι αφορά τα ΒΑ σύνορα, δηλ. την περιοχή Β του ποταμού Σπερχειού όπου η πόλη της Λαμίας, δεν πάρθηκε καμιά απόφαση και το θέμα παραπέμφθηκε σε νέα διάσκεψη στο Λονδίνο. Αποτέλεσμα αυτής: το Πρωτόκολλο(18/30-08/1832). Με αυτό επιδικαζόταν στο ελληνικό κράτος η περιοχή της Λαμίας και έτσι τα ελληνο-οθωμανικά σύνορα ορίζονταν μεταξύ των κόλπων Αμβρακικού και Παγασητικού. Επιδικάστηκε το ποσό των 40 εκ γροσίων ως αποζημίωση προς την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ενώ απορρίφθηκε το αίτημα Σαμιωτών και Κρητικών να ενταχθούν στο ελληνικό κράτος. Η επακριβής χάραξη των συνόρων ολοκληρώθηκε το Νοέμβριο και έγινε αποδεκτή από την Οθωμανική Αυτοκρατορία(μέσα Δεκεμβρίου 1832). Ένα περίπου μήνα αργότερα(τέλη Ιανουαρίου 1833) ο Όθωνας και η συνοδεία του έφταναν στο λιμάνι του Ναυπλίου, της πρωτεύουσας του πρώτου ελληνικού κράτους.


Η ελληνική κοινωνία στο στόχαστρο της Άγκυρας(νέο-οθωμανική διείσδυση)

Η ελληνική κοινωνία στο στόχαστρο της Άγκυρας(νέο-οθωμανική διείσδυση)
Το έγγραφο-ντοκουμέντο με την υπογραφή Παπανδρέου Αναδημοσιεύουμε εδώ ένα εξαιρετικό άρθρο του Μ. Ηλιάδη στα Επίκαιρα, το οποίο εντοπίσαμε στον πολύ καλό ιστότοπο strategyreports.wordpress.com. Συνιστούμε σε όλους-και ειδικά σε όσους είναι σε θέσεις ευθύνης-να το διαβάσουν πολύ προσεκτικά…  Στο πρόσφατο βιβλίο του Η μυστική δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και η σύγχρονη ΜΙΤ ο συντάκτης του παρόντος είχε εκφράσει την άποψη ότι η τουρκική απειλή, χωρίς να παύσει ποτέ να εκφράζεται στο στρατιωτικό τομέα, όπως αποδεικνύεται από πλήθος στοιχείων, παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια μια διαφοροποίηση, με την παράλληλη εφαρμογή της στρατηγικής της απειλής χρήσεως βίας εναντίον της χώρας μας και της στρατηγικής της ήπιας ισχύος. Όπως τεκμηριώνεται στο παραπάνω βιβλίο, κεντρικά στοιχεία της νέας στρατηγικής, η οποία επετάθη τα τελευταία λίγα χρόνια και προσλαμβάνει ιδιαίτερη δυναμική μετά την είσοδο της Ελλάδας στην παρούσα κρίση, είναι η πολιτιστική διείσδυση, η οικονομική διείσδυση και η θρησκευτική διείσδυση. Τον τελευταίο καιρό, η νέα αυτή στρατηγική φαίνεται να επικεντρώνεται σε αυτό το οποίο στο σύγχρονο ψυχολογικό πόλεμο αποκαλείται «ο αγώνας για την καρδιά και το μυαλό» του αντιπάλου, η υπονόμευση, δηλ., της θελήσεως του αντιπάλου να αντισταθεί και ο επηρεασμός του θυμικού του κατά τρόπο φιλικά διακείμενο προς τον ασκούντα τη στρατηγική διεισδύσεως και κυριαρχίας επί του αντιπάλου του χωρίς πόλεμο. Πρόκειται, δηλ., για μια στοχευμένη προσπάθεια τροποποιήσεως της αναλήψεως του αντιπάλου για την πραγματικότητα που θυμίζει τη γνωστή από την αρχαιότητα ρήση «ου τα πράγματα αλλά η των πραγμάτων δόξα [Σ.Σ: γνώμη] κινεί τον άνθρωπο». Σύμφωνα με τον αποστάτη της ΚGB Yuri Besmenov-εκ των πλέον εμπείρων στελεχών της εν λόγω σοβιετικής υπηρεσίας, που έδινε διαλέξεις στις ΗΠΑ για θέματα πλύσεως εγκεφάλου και προπαγάνδας-, το 1ο στάδιο προς την κατεύθυνση αυτή είναι αυτό της ηθικής αποδομήσεως και των παραδοσιακών αξιών του αντιπάλου (demoralization), που διαρκεί 15 με 20 χρόνια. Όσος δηλ., είναι ο χρόνος που απαιτείται για τη διαμόρφωση μιας γενιάς με την Παιδεία μέσω της εκθέσεως του στην εχθρική ή κατευθυνόμενη ξένη «ιδεολογία». Το φαινόμενο αυτό υλοποιείται κυρίως μέσω του προσεταιρισμού ακαδημαϊκών, με σκοπό τον επηρεασμό της διδασκαλίας τους κατά τρόπο πρόσφορο για τους σκοπούς του ασκούντος την εν λόγω πολιτική. Η άποψη ότι η τουρκική πλευρά επιδιώκει να διεισδύσει στο χώρο των ακαδημαϊκών και να δημιουργήσει φιλικό διακείμενο προς τις θέσεις της Τουρκίας καθηγητικό κατεστημένο είναι κυρίαρχη στο χώρο των καθηγητών των ΑΕΙ. 1ος διδάξας στη συγκεκριμένη θέση ήταν ο αείμνηστος καθηγητής Νεοκλής Σαρρής, μακράν ο καλύτερος και βαθύτερος γνώστης της Τουρκίας, ο οποίος έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την απειλή αλώσεως των ελληνικών πανεπιστημίων και ιδίως των εδρών Ιστορίας ήδη από τη δεκαετία του ΄90. Σημειώνεται ότι Έλληνες καθηγητές, γνωστοί για τη χαρακτηριστική προσέγγισή τους με τις τουρκικές θέσεις, δεν είναι άγνωστοι στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών… Η ελληνοτουρκική επιτροπή για την άμβλυνση των ιστορικών αναφορών στα βιβλία της Ιστορίας(βλ. την κατάπτυστη διατύπωση περί «συνωστισμού» στην προκυμαία της Σμύρνης) ήταν μία ακόμη διάσταση της προσπάθειας ελέγχου της Παιδείας. Στο ίδιο πλαίσιο τοποθετείται και η προ ολίγων ημερών έντονη διαμαρτυρία της περιβόητης Συμβουλευτικής Επιτροπής της Μειονότητας και του υποτιθέμενου «Έλληνα» βουλευτή Χατζηοσμάν-η παρουσία του οποίου στη Βουλή, όπως και των άλλων ομόδοξων του, αποτελεί όνειδος για τα κόμματά τους- όταν έγινε γνωστή η-κατά στοιχειώδη τρόπο- επανόρθωση της ασχήμιας του βιβλίου Ιστορίας της Έκτης Δημοτικού. Προσέγγιση και δημοσιογράφων Η προσπάθεια προσεγγίσεως έγκυρων Ελλήνων δημοσιογράφων-διαμορφωτών γνώμης είναι επίσης μία πάγια τακτική των Τούρκων, η οποία τον τελευταίο καιρό επιτείνεται. Πρόκειται για μια έμμεση προσπάθεια επηρεασμού των απόψεών τους μέσω προσκλήσεων σε συνεντεύξεις, ποντάροντας ότι λόγω «συναδελφικότητας», ευγένειας και κατάλληλης συμπεριφοράς και ερωτήσεων, οι Έλληνες δημοσιογράφοι θα «στρογγυλέψουν» τις θέσεις τους. Στην ίδια κατεύθυνση έχει επισημανθεί πρόσφατα προσπάθεια ελέγχου των ελληνικής καταγωγής ανταποκριτών των τουρκικών ΜΜΕ, όπως και -κυρίως, μάλιστα-προσπάθεια μετοχικής διεισδύσεως σε ελληνικά ΜΜΕ. Οι σχετικές πληροφορίες επί του θέματος αναφέρουν ότι η προσπάθεια αυτή αναμένεται να ενταθεί καθώς τα περισσότερα από τα Μέσα αυτά αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα. Σημειώνεται ότι προ καιρού επισημάνθηκε από τις ελληνικές υπηρεσίες προσπάθεια εξαγοράς ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού από τον Τούρκο υπήκοο Νετζίπ Βαρόλ, μέτοχο της τουρκικής εταιρείας ΜΕGΑ S.Α με έδρα τη Σμύρνη, μέσω της γερμανικής μητρικής της εταιρείας ΜΕGΑ Satellitenfersehen, προς απόκρυψη της τουρκικής ταυτότητας του πραγματικού αγοραστού. Από τα πλέον σημαντικά μέσα της τουρκικής πολιτιστικής διεισδύσεως στην Ελλάδα είναι και οι γνωστές δακρύβρεχτες τουρκικές τηλεοπτικές σειρές που θυμίζουν τα μελό της δικής μας Μάρθας Βούρτση της δεκαετίας του ’50, που έχουν πλημμυρίσει τους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, με ποσοστά τηλεθεάσεως που άρχισαν ήδη να αποδίδουν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Σκοπός τους η εξοικείωση της ελληνικής κοινής γνώμης με το μέχρι χθες «μισητό αντίπαλο», ο οποίος εμφανίζεται ωραιοποιημένος και κατά τρόπο που πείθει ότι δεν διαφέρει σε τίποτε από εμάς. Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκαν στη Λέρο τα γυρίσματα μιας ακόμη τουρκικής τηλεοπτικής σειράς ειδικώς φτιαγμένη για το ελληνικό κοινό, με τίτλο «Έρωτας στο Αιγαίο» [Σ.Σ: υποθέτουμε ότι ο άνδρας θα είναι, βέβαια, Τούρκος…].

ΩΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ(έκαναν την ληστεία διαφήμιση!)

ΩΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ(έκαναν την ληστεία διαφήμιση!)
[άντε και την προσβολή του Rogge για το «σπίτι των Αγώνων» την επόμενη φορά, εκτός αν μας ξανακλέψουν μιας που είμαστε εύκολη λεία!]
Έκαναν τη ληστεία στην Αρχαία Ολυμπία διαφήμιση! (ΒΙΝΤΕΟ)
Εικόνες που παραπέμπουν στη μεγάλη ληστεία στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας περιλαμβάνει το βίντεο σποτ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, που... διαμαρτύρονται για τις περικοπές στον τομέα του πολιτισμού. Το βίντεο γυρίστηκε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και παρουσιάζει την απαγωγή ενός μικρού κοριτσιού, που απομακρύνεται από το πλήθος και στη συνέχεια την κλοπή ενός μεγάλου αγάλματος. Η πρόεδρος του ΣΕΑ, Δέσποινα Κουτσούμπα, παραδέχθηκε ότι η έμπνευση του θέματος προήλθε από την ληστεία στην Ολυμπία, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Όπως αναφέρει πάντως το ΒΗΜΑ, για την παραγωγή του σποτ υπήρξε οριακή πλειοψηφία στο ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων 7 υπέρ, 6 κατά και 2 λευκά). Αντίθετα, ομόφωνα, πλην μιας ψήφου, της γενικής διευθύντριας Αρχαιοτήτων, Μαρίας Βλαζάκη απορρίφθηκε το αίτημα για την επίσημη προβολή του στην τηλεόραση.
Υ.Γ.: δηλ. η όποια διαφήμιση είναι διαφήμιση, ακόμα και η αρνητική(μπόλικη από δαύτη και λόγω Ολυμπίας)!

ΝΟΙΚΙΑΣΤΕ ΤΟΝ ΓΑΠ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ(ποιος είναι μ** να πληρώνει το βλαμμένο να λέει τα δικά του;)!

ΝΟΙΚΙΑΣΤΕ ΤΟΝ ΓΑΠ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ(ποιος είναι μ** να πληρώνει το βλαμμένο να λέει τα δικά του;)!
«Ενοικιάζεται» ο Γιώργος Παπανδρέου(σχόλιο: ποιος θα τον έπαιρνε αν ήταν ακίνητο;)!
Τι κοινό έχει ο Bono(U2), ο Bill Clinton, ο David Beckham και ο «Εξολοθρευτής» Arnold Schwarzenegger με τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου; Είναι όλοι τους «εξέχοντες» ομιλητές ενός αμερικανικού γραφείου, του «Harry Walker Agency», που τους «κλείνει» εμφανίσεις ανά τον κόσμο, με το αζημίωτο φυσικά.  Ουσιαστικά, ο πρώην πρωθυπουργός βρήκε έναν ακόμη τρόπο να αυξήσει τα εισοδήματά του. Η τελευταία ενασχόληση του κ. Παπανδρέου ίσως είναι η ιδανική γι' αυτόν: αμείβεται για να ταξιδεύει και να εκφωνεί «φλογερούς» λόγους, καθώς έγινε το πιο πρόσφατο μέλος του γραφείου «The Harry Walker Agency». Όπως πληροφορούμαστε από την ιστοσελίδα του γραφείου, ο κ. Παπανδρέου «ως πρωθυπουργός της Ελλάδας από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Νοέμβριο του 2011, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Καθώς έχει συμπεριληφθεί από το περιοδικό Foreign Policy στη λίστα με τους «100 κορυφαίους διανοητές»(σχόλιο: τύφλα να χει ο Πλάτων…) για το 2010 και «κάνοντας το καλύτερο(σχόλιο: προφανώς οι τύποι έχουν μυαλό ΓΑΠ) κατά τη διάρκεια της χειρότερης χρονιάς της Ελλάδας», μιλά για την παρούσα κατάσταση της Ευρωζώνης και το μέλλον της ΕΕ. Σε αυτούς τους ταραχώδεις καιρούς, λίγοι βρίσκονται σε καλύτερη θέση από τον κ. Παπανδρέου, που μπορούν να ρίξουν μια διορατική ματιά(σχόλιο: πόσο πλήρωσε για αυτό το «εγκώμιο»;) στην οικονομική κρίση, χωρίς να ξεχνούν το πού πηγαίνουμε». Μάλιστα, η ιστοσελίδα μας προτρέπει να «κλείσουμε τον Γιώργο Παπανδρέου για δημόσιες ομιλίες, πολιτικές εκστρατείες ή ομιλίες κινήτρων». Δεν μας πληροφορεί βέβαια πόσο θα μας κοστίσει μία εμφάνιση του κ. Παπανδρέου. Αν σκεφτεί κανείς όμως τους «διορατικούς» χειρισμούς του στην αντιμετώπιση της κρίσης, όπως το να οδηγήσει την Ελλάδα στο ΔΝΤ, οι συμβουλές του θα είναι «ανεκτίμητες». Πρέπει να σημειώσουμε ότι το «Harry Walker Agency»(HWA) είναι μια επιχείρηση που «διαχειρίζεται» εξέχοντες ομιλητές και τους προωθεί σε ανά τον κόσμο σεμινάρια και events. Για να βρει τον κατάλληλο «ομιλητή», που ταιριάζει στις απαιτήσεις του πελάτη, αμείβεται με αστρονομικά ποσά. Το ίδιο αστρονομική είναι και η αμοιβή του κάθε ομιλητή για μία και μοναδική εμφάνιση. Όπως χαρακτηριστικά σημείωναν οι New York Times σε παλιότερό τους δημοσίευμα, το HWA είναι «το γραφείο που εκπροσωπεί τους πρώην προέδρους Bill Clinton και Gerald Ford, καθώς και πολλούς άλλους celebrity που παίρνουν αμοιβές με 5 ή 6 ψηφία για κάθε εμφάνιση». Για παράδειγμα, ο κ. Clinton, ως εξέχον μέλος του γραφείου, είχε βγάλει $ 9 εκ για 59 εμφανίσεις, μέσα σε ένα χρόνο! Με άλλα λόγια, αφού οδήγησε τη χώρα στο γκρεμό, τώρα ο Γ. Παπανδρέου θα πληρώνεται για να δίνει μαθήματα... αντιμετώπισης της κρίσης!
Υ.Γ.: εμείς πληρώσαμε πολλά, πάρα πολλά, για τον ΓΑΠ! Δεν θα καθόμασταν να τον ακούμε ούτε επί πληρωμή. Θα πληρώνουμε τον… διανοητή για δεκαετίες!

Έλληνες κλέβουν Έλληνες μέσω Ελβετίας(είναι να μην αρχίσεις τις… βούτες! Μετά δεν σταματάς με τίποτα. Το θέμα όμως είναι ότι οι κλέφτες κλέβουν τα κλεμμένα άλλων κλεφτών. Δηλ. τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ λεφτά απλά αλλάζουν χέρια και κάποιοι μας παραμυθιάζουν ότι θα επιστραφούν τα χρήματα! Είναι και θέμα πώς φέρονται στην χώρα τους οι Έλληνες πλούσιοι. Παλιά επέστρεφαν, υπό μορφή ευεργεσιών, τα χρήματά της, τώρα κλέβει και ρίχνει ο ένας πλούσιος τον άλλο!)!

Έλληνες κλέβουν Έλληνες μέσω Ελβετίας(είναι να μην αρχίσεις τις… βούτες! Μετά δεν σταματάς με τίποτα. Το θέμα όμως είναι ότι οι κλέφτες κλέβουν τα κλεμμένα άλλων κλεφτών. Δηλ. τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ λεφτά απλά αλλάζουν χέρια και κάποιοι μας παραμυθιάζουν ότι θα επιστραφούν τα χρήματα! Είναι και θέμα πώς φέρονται στην χώρα τους οι Έλληνες πλούσιοι. Παλιά επέστρεφαν, υπό μορφή ευεργεσιών, τα χρήματά της, τώρα κλέβει και ρίχνει ο ένας πλούσιος τον άλλο!)!
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ελβετική τράπεζα(με μεγαλομέτοχο μεγάλη ελληνική επιχειρηματική οικογένεια) «ξεφόρτωνε» ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων στην πλάτη Ελλήνων πελατών της!  Ένα απίστευτο οικονομικό σκάνδαλο θα ξεσπάσει τις επόμενες μέρες. Μιλάμε για μια υπόθεση που τα έχει όλα: το όνομα μιας μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας της Ελλάδας(που έχει συχνά απασχολήσει τη δημοσιότητα-και όχι πάντα με θετικό τρόπο), μια ελβετική τράπεζα από τις μεγαλύτερες του κόσμου η οποία, μάλιστα, ενεπλάκη σε πρόσφατο διεθνές σκάνδαλο χειραγώγησης διατραπεζικών επιτοκίων), χρηματιστηριακά παιχνίδια, παραπληροφόρηση, απώλειες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για κάποιους, μυθικά κέρδη για κάποιους άλλους. Έχουμε και λέμε: η ελβετική τράπεζα είναι από τις μεγαλύτερες του κόσμου. Μεγαλομέτοχός της, μια ελληνική οικογένεια από αυτές με τα-λεγόμενα-«βαριά» ονόματα, που κατά καιρούς έχει επιχειρήσει(ανεπιτυχώς) να αποκτήσει και πολιτική εξουσία. Η ελβετική τράπεζα διατηρεί-παραδοσιακά-σχέσεις με σημαντικούς Έλληνες επενδυτές, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση των χαρτοφυλακίων τους ή την παροχή συμβουλών για τις επενδύσεις τους. Τι συνέβη; Κάποια στιγμή, μεγάλοι Έλληνες επιχειρηματίες(πελάτες της συγκεκριμένης τράπεζας) είδαν τις μετοχές που είχαν αγοράσει να κατακρημνίζονται. Ποιες μετοχές; Όχι όλες, αλλά αυτές ακριβώς που είχαν αγοράσει ακολουθώντας κατά γράμμα τις συμβουλές του εν λόγω χρηματοπιστωτικού κολοσσού. Όταν το φαινόμενο άρχισε να επαναλαμβάνεται, κάποιοι από τους ζημιωθέντες αποφάσισαν να το ψάξουν λίγο περισσότερο. 1η διαπίστωση της έρευνας τους: δεν ήταν μεμονωμένες περιπτώσεις. Αντίθετα, οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες διαπίστωσαν ότι πολλοί(αν όχι σχεδόν όλοι) από τους Έλληνες πελάτες του ελβετικού τραπεζικού κολοσσού που ακολούθησαν τις συμβουλές του για χρηματιστηριακές επενδύσεις, κατέγραφαν ζημίες εκατομμυρίων! Όμως, το 2ο εύρημα της έρευνας ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακό: διαπίστωσαν ότι η τράπεζα τους συμβούλευε να αγοράσουν συγκεκριμένα «χαρτιά», ακριβώς το χρόνο που άλλο τμήμα του ίδιου τραπεζικού κολοσσού έδινε εντολή για αθρόες πωλήσεις των ίδιων «χαρτιών»! Με άλλα λόγια: η τράπεζα ήθελε να «ξεφορτωθεί» συγκεκριμένες μετοχές, οι οποίες ανήκαν είτε στην ίδια, είτε σε άλλους-προφανώς πιο προνομιούχους-πελάτες της. Γιατί τις ξεφορτωνόταν; Προφανέστατα επειδή προέβλεπε ότι η τιμή τους θα πέσει. Το ένα τμήμα της τράπεζας, λοιπόν, αποφάσιζε να «ξεφορτωθεί» τις μετοχές Χ και Υ. Όμως-όπως ορίζουν οι νόμοι της προσφοράς και της ζήτησης- αν αρχίσεις να πουλάς μεγάλες ποσότητες των μετοχών Χ και Υ και δεν υπάρχουν αρκετοί αγοραστές για τις μετοχές Χ και Υ η τιμή θα πέσει και θα πουλήσεις με μεγάλη «χασούρα». Έτσι, την ίδια στιγμή, άλλο τμήμα της τράπεζας «συμβούλευε»(μάλλον όχι και τόσο αθώα) τους Έλληνες  πελάτες της να αγοράσουν τις μετοχές Χ και Υ. Ουσιαστικά, η τράπεζα ξεφορτωνόταν τις μετοχές που προέβλεπε ότι θα κατρακυλήσουν, στις πλάτες των Ελλήνων. Καθαρή κοροϊδία, δηλ.! Αναμφίβολα, πρόκειται για σκάνδαλο μεγατόνων. Όμως, ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών οι οποίοι έχουν ζημιωθεί από τη συμπεριφορά της ελβετικής τράπεζας είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν την υπόθεση να περάσει έτσι. Πόσο μάλλον, αφού το θέμα έχει και μια πολύ συγκεκριμένη ηθική πτυχή, καθώς μια ελβετική τράπεζα στην οποία μεγαλομέτοχος είναι μεγάλη ΕΛΛΗΝΙΚΗ επιχειρηματική οικογένεια, έπαιξε-ουσιαστικά- ένα χρηματιστηριακό παιχνίδι εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ εις βάρος ΕΛΛΗΝΩΝ επιχειρηματιών! Έτσι, η ομάδα των Ελλήνων που έχει υποστεί τη ζημία ερευνά την υπόθεση διεξοδικά, συγκεντρώνει στοιχεία, περιπτώσεις, έγγραφα και εκθέσεις οι οποίες αποδεικνύουν τη σκοπιμότητα των συμβουλών της τράπεζας ώστε, μόλις ο χρόνος είναι κατάλληλος, θα στραφούν εναντίον της. Και, τότε, θα αποκαλυφθεί ένα σκάνδαλο που θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης σε όλη την υφήλιο, αφού-προφανώς-το σύνολο των πελατών του ελβετικού τραπεζικού κολοσσού παγκοσμίως θα αρχίσουν να ερευνούν μήπως έπεσαν και αυτοί θύματα ανάλογων παιχνιδιών…

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Η μεγαλύτερη ελληνική λέξη έχει 172 γράμματα!!!

Η μεγαλύτερη ελληνική λέξη έχει 172 γράμματα!!!
Η ελληνική γλώσσα κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ καθώς η μεγαλύτερη πραγματική λέξη στον κόσμο υπάρχει στο έργο «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη και αποτελείται από 172 γράμματα, 27 συνθετικά και 78 συλλαβές! Ο Αριστοφάνης εκμεταλλεύεται στο έπακρον την εκπληκτική ευχέρεια της Ελληνικής να σχηματίζει πολυσύλλαβες λέξεις, περιγράφοντας μέσα σε 172 γράμματα μια ολόκληρη συνταγή μαγειρικής, η οποία περιλαμβάνει ένα συνονθύλευμα τροφών! Η αριστοφανική λέξη βρίσκεται στους στίχους 1169-1175 και έχει καταγραφεί στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες:
λοπαδοτεμαχοσελαχογαλεοκρανιολειψανοδριμυποτριμματοσιλφιολιπαρομελιτοκατακεχυμενοκιχλεπικοσσυφοφαττοπεριστεραλεκτρυονοπτοπιφαλλιδοκιγκλοπελειολαγοσιραιοβαηραγανοπτερυγών…
Ο λεξιλογικός αυτός «σιδηρόδρομος» είναι δύσκολο να διαβαστεί απνευστί, ενώ με μια μικρή προσπάθεια μπορούμε να μεταφράσουμε:  
-πάστοπεταλίδο-γαλεοσάλαχο-τούρσοπιπεράτο-μυαλοκόμματα-μελοπερεχύτο μυτζηθρότυρο-τρύγονοκοτσύφο-τσιχλοπίτσουνα-ψήτοσουσουράδο-κοτοκέφαλα άγριοπεριστέρο-λαγοκούνελα-στράγαλοπετμέζο-φτερουγόδιπλες.
Υ.Γ.: μόνο νεκρή γλώσσα δεν είναι όπως ισχυρίζονται κάποιοι!

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ(η Ελλάδα χωρίζεται, 1η φορά μετά τον Β’ ΠΠ, σε ζώνες)

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ(η Ελλάδα χωρίζεται, 1η φορά μετά τον Β’ ΠΠ, σε ζώνες)
[κίνδυνος και για την εθνική μας υπόσταση και ακεραιότητα ΕΙΔΙΚΑ στην Θράκη-πώς θα «επενδύσουν» Γερμανοί και Τούρκοι(και πράκτορες αυτών εν Θράκη), παραδοσιακοί σύμμαχοι και αντίπαλοι της Ελλάδας]
«Η Ελλάδα σχεδιάζει ειδικές οικονομικές ζώνες για την προσέλκυση επενδύσεων»
Τη δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων φέρεται να σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «De Standaard». Μάλιστα, όπως αναφέρει το άρθρο, θα παρέχονται στους επενδυτές φορολογικές και διοικητικές διευκολύνσεις. Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, η Αθήνα έχει ήδη συζητήσει το θέμα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προετοιμάζει το έδαφος προκειμένου να ζητήσει άδεια για την πρωτοβουλία της αυτή. Ωστόσο, προστίθεται πως κάτι τέτοιο «δεν είναι καθόλου αυτονόητο», γιατί σύμφωνα με την εφημερίδα ακούγονται ήδη επικριτικές φωνές εκτός Ελλάδας, οι οποίες υποστηρίζουν ότι εάν συμβεί κάτι τέτοιο, η Ελλάδα θα αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Παράλληλα, το δημοσίευμα φέρνει ως αντίστοιχο παράδειγμα την περίπτωση της Κίνας, προκειμένου να τονωθεί η ανάπτυξη(σχόλιο: έχουμε δει πόσο πολύ νιώθουν κάποιοι Κινέζοι την «ανάπτυξη» ή τα «αγαθά» της «ευνομούμενης» χώρας τους στο πετσί τους-ωραίο παράδειγμα «ελεύθερης» και «δημοκρατικής» χώρας διάλεξε η εφημερίδα). Από την πλευρά του, πάντως, ο Έλληνας υπουργός Ανάπτυξης διαβεβαιώνει ότι τα υφιστάμενα εργασιακά δικαιώματα θα γίνουν απολύτως σεβαστά, συμπληρώνει η εφημερίδα. Καταλήγοντας, το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι, αν και η Ελλάδα έχει ήδη προχωρήσει στην μείωση του κατωτάτου μισθού προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, τα ποσοστά της ανεργίας εξακολουθούν να παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις.
Υ.Γ.: ουδείς έχει απαντήσει για το αν θα είναι ελληνικό ή ουδέτερο έδαφος οι ΕΟΖ; Τι καθεστώς θα ισχύει; Το θέμα άρχισε, με ό,τι αυτό σημαίνει, ο ανεκδιήγητος χασάπης της οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τον αρχι-δολοφόνο της Ελλάδας ΓΑΠ!

ΤΟ SPIEGEL «ΤΑ ΧΩΝΕΙ» ΣΤΗΝ MERKEL(σκουραίνουν τα πράγματα για την «σιδηρά κυρία»)

ΤΟ SPIEGEL «ΤΑ ΧΩΝΕΙ» ΣΤΗΝ MERKEL(σκουραίνουν τα πράγματα για την «σιδηρά κυρία»)
Spiegel κατά Merkel: Η μπλόφα της καγκελαρίου αποκαλύφθηκε
«Υπάρχει μια έκφραση που λέει «αποκαλύπτω τη μπλόφα»... αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο αναγνωρίζει κάποιος τη μπλόφα αλλά στριμώχνει στη γωνία και αυτόν που μπλοφάρει» γράφει το γερμανικό Spiegel στην ιστοσελίδα του μιλώντας για την Angela Merkel. Το περιοδικό που έχει βάλει πολλάκις στο στόχαστρο την Ελλάδα, συχνά με απολύτως προσβλητικά δημοσιεύματα, στρέφει τώρα τα πυρά του κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου. Την κατηγορεί, μάλιστα, ότι κατέστησε τη Γερμανία «ευάλωτη στους εκβιασμούς». «Και αυτό γιατί δεν μπορεί πλέον να αντέξει μια διάσπαση της Ευρωζώνης», όπως αναφέρει το δημοσίευμα. «Αν το ευρώ διαλυθεί, η μετά κόπων και βασάνων κατακτημένη ανταγωνιστικότητα της Γερμανίας, καταστρέφεται» συνεχίζει το Spiegel. Κατηγορεί την Angela Merkel ότι «μας έμπλεξε σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι όπου πιστέψαμε ότι η χώρα έχει ισχυρά χαρτιά. Κάναμε όμως, λόγω κρίσιμης φάσης, λάθος στην αξιολόγηση, όπως οι παίκτες στο poker», προσθέτει το άρθρο. «Η Merkel λέει ότι οι κίνδυνοι για την Ελλάδα είναι μεγάλοι, όμως και για τη Γερμανία θα είναι ανυπολόγιστοι», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

ΤΗΝ «ΓΛΥΚΑΝΕ» Η SIEMENS(η Merkel μας… πονάει)

ΤΗΝ «ΓΛΥΚΑΝΕ» Η SIEMENSMerkel μας… πονάει)
[καλύτερα ήταν όταν μας έβριζε!]
Μας «αγάπησε» ξαφνικά η Merkel και ματώνει η καρδιά της...
Την συμπάθειά της προς τους Έλληνες που πλήττονται από τις περικοπές που επιβάλλει το πρόγραμμα λιτότητας εξέφρασε η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel και επισήμανε ότι πρέπει να πληρώσουν και πιο εύποροι Έλληνες. Αναφορά στην ανάγκη να μην υποφέρουν πάντα οι αδύναμοι, αλλά και εκείνοι οι οποίοι «έχουν επωφεληθεί από την πατρίδα τους, χαίρονται που είναι Έλληνες, αλλά ίσως δεν έχουν κάνει τόσες πολλές θυσίες», είχε κάνει η καγκελάριος και κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε την συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά την περασμένη Παρασκευή. «Ματώνει η καρδιά(σχόλιο: έχει;) όταν βλέπει κανείς μειώσεις συντάξεων για δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους» στην Ελλάδα, δήλωσε η καγκελάριος, μιλώντας κατά την διάρκεια εκδήλωσης του προγράμματος «Διάλογος για το μέλλον της Γερμανίας», το οποίο ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2011 και ολοκληρώθηκε σήμερα. Η κυρία Merkel επισήμανε ακόμη ότι «αυτό ισχύει ιδιαίτερα, διότι οι ευκατάστατοι είναι τόσο «ευκίνητοι» ώστε μπορούν χωρίς πρόβλημα να εγκαταλείψουν τη χώρα»(σχόλιο: της είπε ο Αντώνης ότι σκέφτεται το ελικόπτερο;).

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΦΙΛΑΝΔΟΙ ΘΑ… ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ ΚΑΙ ΑΚΡΟΠΟΛΗ(η ξεδιαντροπιά των άξεστων αυτών βόρειων δεν περιγράφεται)

ΟΙ ΦΙΛΑΝΔΟΙ ΘΑ… ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ ΚΑΙ ΑΚΡΟΠΟΛΗ(η ξεδιαντροπιά των άξεστων αυτών βόρειων δεν περιγράφεται)
Θα απαιτήσουν το Κολοσσαίο; Αποστολή της φινλανδικής κυβέρνησης έφτασε σήμερα στην Ρώμη με σκοπό να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στην ιταλική κυβέρνηση για το πώς μπορεί να μειωθεί πιο αποτελεσματικά το δημόσιο χρέος. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Tg5(του ομίλου του πρώην πρωθυπουργού Silvio Berlusconi), οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης του Ελσίνκι αναμένεται να παρουσιάσουν σε στελέχη του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών όλες τις λεπτομέρειες της «συνταγής» με την οποία η Φινλανδία, περί τα τέλη της δεκαετίας του 1990, είχε ξεπεράσει μια βαθύτατη οικονομική κρίση. Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το φάρμακο λέγεται «covered bonds», δηλαδή ομόλογα που καλύπτονται από εμπράγματες συγκεκριμένες εγγυήσεις. «Με τον τρόπο αυτό μπορεί κανείς να επιτύχει θεαματική βελτίωση της κρίσης των οίκων αξιολόγησης, αλλά παράλληλα, και ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια» δανεισμού, ανέφερε το Tg5. Οι κύριες εγγυήσεις είναι η ακίνητη περιουσία του δημοσίου. Αρχικά, η κυβέρνηση Monti είχε εντοπίσει 300 μέγαρα, στρατώνες, φάρους, παραρτήματα υπουργείων και άλλα κτήρια που είτε δεν αξιοποιούνται ή δεν αποφέρουν σημαντικές προσόδους. Ο αριθμός τους φέρεται ότι έχει ήδη σχεδόν διπλασιαστεί. Ίσως έτσι -λένε ιταλοί σχολιαστές- μπορέσει να αποφευχθεί ένα επικίνδυνο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, σε περίοδο μεγάλης κρίσης. Ο τηλεοπτικός όμιλος του Berlusconi πάντως δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «για τους Φιλανδούς οι απτές εμπράγματες εγγυήσεις αποτελούν πλέον έμμονη ιδέα». «Στην Αθήνα πριν από λίγους μήνες ζήτησαν την... Ακρόπολη, αλλά δεν τους δόθηκε. Στην Ρώμη θα απαιτήσουν άραγε το Κολοσσαίο;», διερωτήθηκε το δίκτυο στο ρεπορτάζ του.