Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Για κίνδυνο δικτατορίας στην Ελλάδα προειδοποιεί ο Cohn-Bendit(το παραμύθι συνεχίζεται για να «νομιμοποιηθεί» το καθεστώς που ΤΟΛΜΟΥΝ να αναφέρουν ως δημοκρατία)

Για κίνδυνο δικτατορίας στην Ελλάδα προειδοποιεί ο Cohn-Bendit(το παραμύθι συνεχίζεται για να «νομιμοποιηθεί» το καθεστώς που ΤΟΛΜΟΥΝ να αναφέρουν ως δημοκρατία)
[κάποιος να πει σε αυτό το τρισάθλιο υποκείμενο με τις «προχωρημένες» απόψεις και την «αγάπη» και «στήριξη» για την Ελλάδα-όπως στο Σκοπιανό- να σκάσει. Κόψτε τον από τα ελληνικά(;) κανάλια που δίνει συνεντεύξεις]
Ο Γάλλος ευρωβουλευτής Daniel Cohn-Bendit καταδίκασε την Δευτέρα τον «απάνθρωπο» ρυθμό των μεταρρυθμίσεων που ζητούνται από την Ελλάδα, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο δικτατορίας(σχόλιο: τυχαία η δημοσίευση της «είδησης» από το ΒΗΜΑ;). Αν η Ευρώπη δεν δημιουργήσει ένα... κοινωνικό ταμείο αποπληρωμής όσον αφορά την κρίση στην Ελλάδα τότε η χώρα θα γονατίσει, σημείωσε ο Cohn-Bendit. Στην περίπτωση αυτή, προειδοποίησε ότι δεν αποκλείεται η επιστροφή σε μια στρατιωτική δικτατορία. Όπως παρατήρησε, η πολιτική την οποία ακολουθεί σήμερα η τρόικα, και η οποία δεν ελέγχεται από κανέναν, είναι μια πολιτική που θέτει σε κίνδυνο την δημοκρατική ουσία της ελληνικής κοινωνίας(σχόλιο: ας μάθουν ελληνικά για να δουν τι είναι δημοκρατία γιατί το χάνουν στην μετάφραση το νόημα-αν και υπάρχουν εξαίρετα κείμενα περί δημοκρατίας και πολιτικής σε όλες τις άλλες γλώσσες-). Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωκοινοβούλιο Guy Verhofstadt, αναφερόμενος στην περίπτωση της Ισπανίας, είπε ότι δεν έχει καμία πιθανότητα να βγει από την κρίση αν η ΕΕ επιμείνει να μην προχωρήσει στη δημιουργία ενός ταμείου αποπληρωμής του χρέους ή μιας ενιαίας αγοράς ομολόγων. Με την σημερινή πολιτική που ακολουθεί η ΕΕ, τόσο η Ισπανία όσο και η Ιταλία δεν θα μπορέσουν ποτέ να βγουν από την κρίση, πρόσθεσε. Ο Verhofstadt σύγκρινε την σημερινή κατάσταση στην ΕΕ με αυτήν των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, οι οποίες, παρά το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος τους από αυτό που καταγράφεται στην Ευρώπη, καταβάλλουν πολύ χαμηλότερα επιτόκια από αυτά που καταβάλλουν ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες. Ο λόγος είναι ότι δεν έχουμε ρευστότητα στις αγορές, εξήγησε και πρόσθεσε: «Αν φτιάξουμε αυτήν την αγορά ομολόγων αύριο, η κρίση θα βρεθεί πίσω μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου