Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟΚΛΟΠΗ ΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥ(κάνουν λέσχη όλοι αυτοί) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ(δάσκαλε που δίδασκες)!!!

ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟΚΛΟΠΗ ΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥ(κάνουν λέσχη όλοι αυτοί) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ(δάσκαλε που δίδασκες)!!!
[είναι ΜΟΝΟ οι Έλληνες διεφθαρμένοι τελικά…]
Λογοκλόπος η Γερμανίδα Υπουργός Παιδείας και Έρευνας
Τα τελευταία χρόνια της τρέχουσας ευρωπαϊκής κρίσης αποτέλεσαν την αυτοκρατορική στιγμή των στερεοτύπων: οι εργατικοί και νομοταγείς Γερμανοί, οι ράθυμοι και ανεύθυνοι Έλληνες. Η «πραγματική πραγματικότητα» όμως επιβεβαιώνει συνεχώς πως ούτε η νομιμοφροσύνη είναι τσιφλίκι των Β, ούτε η διαφθορά προνόμιο των Ν-ενδεχομένως μάλιστα τουναντίον. Καταγγελίες που τεκμηριώνονται ψευδωνύμως μία προς μία σε αυτήν την ιστοσελίδα και ανακεφαλαιωτικά σε αυτήν την αναφορά καταδεικνύουν ένα προς ένα τα σημεία λογοκλοπής, δηλ. χρήσης ενός ξένου επιστημονικού έργου ως πρωτότυπου δικού σου χωρίς την πρέπουσα αναφορά, στην διδακτορική διατριβή της Annette Schavan, υπουργού Παιδείας και Έρευνας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Οι 92 από τις 362 σελίδες της διατριβής περιέχουν κλεμμένο υλικό χωρίς την πρέπουσα αναφορά της πηγής. Το γεγονός είναι σχεδόν κωμικό, τραγελαφικό, αφού η κατ’ εξοχήν και εμβληματικά υπεύθυνη για την περιφρούρηση του επιστημονικού τρόπου εργασίας (πέρα από τα επιμέρους ιδρύματα) σε μια χώρα που επαίρεται για την ακρίβεια της επιστημονικής μεθόδου αποδεικνύεται καθήμενη… στον πάγκο των κατεργαραίων. Η επίμαχη διδακτορική διατριβή κατετέθη το 1980 στο Πανεπιστήμιο του Düsseldorf, το οποίο σήμερα ελέγχει τις κατηγορίες για να αποφασίσει αν θα αφαιρέσει τον διδακτορικό τίτλο της Schavan. Η τοποθέτηση της Υπουργού Παιδείας και Έρευνας είναι «δεν απαντώ σε ανώνυμες κατηγορίες», αν όμως το Πανεπιστήμιο αποφασίσει ότι όντως οι κατηγορίες τεκμαίρουν λογοκλοπή ικανή να δικαιολογήσει την αφαίρεση του διδακτορικού τίτλου, τότε αυτές καθίστανται αυτομάτως… λιγότερο ανώνυμες. Το Spiegel χαιρέτησε την αποκάλυψη ως «θρίαμβο των κυνηγών λογοκλοπής», ενώ σημείωσε ότι η Καγκελάριος Merkel την καλύπτει/στηρίζει. Υπενθυμίζουμε ότι την τελευταία περίοδο, 6(!) γερμανοί πολιτικοί έχουν χάσει τον διδακτορικό τους τίτλο λόγω τεκμαρτής λογοκλοπής. Σημειώνουμε ότι στην Γερμανία ο διδακτορικός τίτλος συνεπάγεται υψηλό κοινωνικό κύρος και αναφέρεται(Dr.) παντού, ακόμα και στο διαβατήριο. Ειδικά στην εμβληματική περίπτωση του Karl-Theodor zu Guttenberg η λογοκλοπή απεδείχθει σαφέστατα βοώσα και κράζουσα, εξαιρετικά εκτενής, το κυβερνών Χριστιανοκοινωνικό κόμμα(CSU) τον υπερασπιζόταν και μείωνε την σημασία του γεγονότος μέχρι την τελευταία στιγμή, μέχρι το σημείο όπου κάτι τέτοιο ήταν πλέον αδύνατον. Η αναζήτηση για περισσότερους απατεωνίσκους «ερευνητές» που προχώρησαν σε πολιτική καριέρα εξαπατώντας και την επιστημονική κοινότητα και τον γερμανικό λαό συνεχίζεται από διαδικτυακούς εθελοντές και πιθανότατα θα φέρει και άλλους καρπούς. So far λοιπόν με τους ηθικά άμεμπτους και άσπιλα νομιμόφρονες Γερμανούς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου