Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΠΗΡΑΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ(ανιστόρητοι και αμετανόητοι)

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΠΗΡΑΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ(ανιστόρητοι και αμετανόητοι)
[με τέτοια «ηγεσία» στην Ελλάδα γιατί να μην προκαλούν. Όμως οι FT Γερμανίας δεν μίλησαν για το πώς το 1953 χαρίστηκαν χρέη στην χώρα; Γιατί; Γιατί δεν λένε ότι το 1897 ΑΥΤΟΙ απαίτησαν να πληρώσει αποζημιώσεις η Ελλάδα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και την ώθησαν σε ΔΟΕ(αντίστοιχη Τρόικα);]
FTD: Οι Έλληνες έχουν πάρει πολλάκις τις πολεμικές αποζημιώσεις
Χέρι στα «χρήματα των άλλων»(σχόλιο: οι Γερμανοί προφανώς) προσπαθούν να βάλουν οι Έλληνες διεκδικώντας τις γερμανικές επανορθώσεις, σύμφωνα με τη γερμανική έκδοση των «Financial Times».  Μάλιστα, η εφημερίδα αναρωτιέται «τι έκαναν οι Έλληνες» τα χρήματα των αποζημιώσεων, για τα οποία αποφαίνεται ότι τα διαχειρίστηκαν πλημμελώς. «Πριν από 2 χρόνια, μεταξύ Βερολίνου και Αθήνας όλα ήταν ξεκάθαρα: ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε δηλώσει στην Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι οι αποζημιώσεις «παραμένει ανοιχτό ερώτημα, όμως δεν τίθεται στην ημερήσια διάταξη, καθώς αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε εντελώς διαφορετικά προβλήματα»»(σχόλιο: ο ΓΑΠ είναι σοβαρό επιχείρημα). Η επαναφορά του ζητήματος από το υπουργείο Οικονομικών «λίγο πριν από την έκθεση της τρόικας», για τη γερμανική εφημερίδα σημαίνει ότι «η Ελλάδα προσπαθεί να βελτιώσει τα οικονομικά της». Όμως, η Γερμανία έχει ήδη καταβάλει αποζημιώσεις για τον Β’ ΠΠ. «Μόνο που τα χρήματα δεν έφθασαν ποτέ στον παραλήπτη τους», υποστηρίζει.
Υ.Γ.: αν είναι «μάγκες» στην φυλλάδα ας πάνε στο Δίστομο και τα Καλάβρυτα για ρεπορτάζ επί του θέματος! Δεν ξέρω πώς θα φύγουν μετά από αυτή την εμπειρία! Κάποιοι σοβαροί Γερμανοί έκλαιγαν μαθαίνοντας ιστορία στα μαρτυρικά αυτά χώματα! Και λίγη τσίπα δεν βλάπτει πια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου