Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ(η Ελλάδα χωρίζεται, 1η φορά μετά τον Β’ ΠΠ, σε ζώνες)

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ(η Ελλάδα χωρίζεται, 1η φορά μετά τον Β’ ΠΠ, σε ζώνες)
[κίνδυνος και για την εθνική μας υπόσταση και ακεραιότητα ΕΙΔΙΚΑ στην Θράκη-πώς θα «επενδύσουν» Γερμανοί και Τούρκοι(και πράκτορες αυτών εν Θράκη), παραδοσιακοί σύμμαχοι και αντίπαλοι της Ελλάδας]
«Η Ελλάδα σχεδιάζει ειδικές οικονομικές ζώνες για την προσέλκυση επενδύσεων»
Τη δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων φέρεται να σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «De Standaard». Μάλιστα, όπως αναφέρει το άρθρο, θα παρέχονται στους επενδυτές φορολογικές και διοικητικές διευκολύνσεις. Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, η Αθήνα έχει ήδη συζητήσει το θέμα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προετοιμάζει το έδαφος προκειμένου να ζητήσει άδεια για την πρωτοβουλία της αυτή. Ωστόσο, προστίθεται πως κάτι τέτοιο «δεν είναι καθόλου αυτονόητο», γιατί σύμφωνα με την εφημερίδα ακούγονται ήδη επικριτικές φωνές εκτός Ελλάδας, οι οποίες υποστηρίζουν ότι εάν συμβεί κάτι τέτοιο, η Ελλάδα θα αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Παράλληλα, το δημοσίευμα φέρνει ως αντίστοιχο παράδειγμα την περίπτωση της Κίνας, προκειμένου να τονωθεί η ανάπτυξη(σχόλιο: έχουμε δει πόσο πολύ νιώθουν κάποιοι Κινέζοι την «ανάπτυξη» ή τα «αγαθά» της «ευνομούμενης» χώρας τους στο πετσί τους-ωραίο παράδειγμα «ελεύθερης» και «δημοκρατικής» χώρας διάλεξε η εφημερίδα). Από την πλευρά του, πάντως, ο Έλληνας υπουργός Ανάπτυξης διαβεβαιώνει ότι τα υφιστάμενα εργασιακά δικαιώματα θα γίνουν απολύτως σεβαστά, συμπληρώνει η εφημερίδα. Καταλήγοντας, το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι, αν και η Ελλάδα έχει ήδη προχωρήσει στην μείωση του κατωτάτου μισθού προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, τα ποσοστά της ανεργίας εξακολουθούν να παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις.
Υ.Γ.: ουδείς έχει απαντήσει για το αν θα είναι ελληνικό ή ουδέτερο έδαφος οι ΕΟΖ; Τι καθεστώς θα ισχύει; Το θέμα άρχισε, με ό,τι αυτό σημαίνει, ο ανεκδιήγητος χασάπης της οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τον αρχι-δολοφόνο της Ελλάδας ΓΑΠ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου