Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Οι «Πράσινοι» ξεσκεπάζουν την «ανεύθυνη φλυαρία» του Rösler

Οι «Πράσινοι» ξεσκεπάζουν την «ανεύθυνη φλυαρία» του Rösler
Στην σημερινή ομιλία του, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις χθεσινές δηλώσεις του Γερμανού αντικαγκελαρίου, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει.  Είπε χαρακτηριστικά: «Βέβαια, υπάρχουν κάποιοι ξένοι αξιωματούχοι, που κάθε τόσο βγαίνουν και προεξοφλούν ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει! Τους θεωρώ-και το λέω ανοικτά και δημόσια- υπονομευτές της εθνικής προσπάθειας! Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ορθοποδήσει η χώρα κι εκείνοι κάνουν ότι μπορούν για να αποτύχουμε. Δεν ξέρω πια, αν το κάνουν συνειδητά ή από ανοησία. Ξέρω όμως, ότι είναι ανεύθυνοι. Και εν πάση περιπτώσει, δεν θα τους περάσει..» Βεβαίως ο Rösler εδώ και καιρό δείχνει να κάνει τα πάντα για να τορπιλίσει την όποια προσπάθεια. Ο τύπος ακούει Ελλάδα και δαιμονίζεται: τη μια δεν έχει υπομονή, την άλλη μας βαρέθηκε, την 3η δεν θέλει ακούει καν τι γίνεται στη χώρα μας. Σαν απατημένος σύζυγος σε φάση διάστασης συμπεριφέρεται… Αλλά οι εποχές που έμεναν αναπάντητες οι εμπρηστικές δηλώσεις, που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν κλίμα και να αυξήσουν κατακόρυφα την πίεση στην Ελλάδα πέρασαν ανεπιστρεπτί. Ο Σαμαράς έχει αποφασίσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα δανεισμού και το δημοσιονομικό στη ρίζα του και όχι με επικοινωνιακούς όρους. Άλλωστε, η όποια διαχείριση εντυπωσιασμού θα ήταν καταδικασμένη να καταρρεύσει και να εκθέσει τους εμπνευστές της… Η τακτική της «πασόκειας μαγκιάς» που κατέληγε με την «ουρά στα σκέλια» μας τελείωσε. Αλλά για να δείτε πόσο μονομερείς είναι οι ανταποκρίσεις για την κρίση από την Γερμανία και πόσο διαστρεβλωμένη η πληροφόρηση για την στάση των Γερμανών διαβάστε την παρακάτω ανταπόκριση που μας έστειλε ο «δικός μας» Θείος και μάλλον δεν θα την δείτε πουθενά αλλού: Από συνέντευξη του Jürgen Trittin, Προέδρου της Κοινοβουλευτικής ομάδας των Πράσινων στην Bundestag, στην σημερινή ZEIT:
ZEIT: Κύριε Trittin, ο υπουργός οικονομίας Philipp Rösler είπε ότι τον τρομάζει πια η πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ. Το βλέπετε κι εσείς έτσι;
Jürgen Trittin: Η φλυαρία του κ. Rösler είναι ανεύθυνη. Τέτοιες εικασίες οδηγούν σε πιστοληπτική υποβάθμιση της Γερμανίας, όπως συνέβη σήμερα. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι και να επιμείνουμε σε συντεταγμένες διαδικασίες. Η Τρόικα είναι εκεί και εξετάζει την κατάσταση στην Ελλάδα. Φρόνιμο είναι να περιμένουμε την έκθεσή της.
ZEIT: Τι θα συμβεί, αν το συμπέρασμα της Τρόικας είναι, ότι δεν μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα ;
Trittin: Τότε θα έχει πρόβλημα η Γερμανία. Για τον κίνδυνο μετάδοσης στην Ευρωζώνη σιωπούν ακόμη και οι αυτοαποκαλούμενοι «ειδικοί», όπως ο Γενικός Γραμματέας του Βαυαρικού CSU Alexander Dobrindt, ο οποίος φλυαρεί εδώ και μήνες για έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ. Αυτός και ο Rösler αποκρύπτουν, τι συνέπειες μπορεί να έχει μια Ελληνική χρεοκοπία για την Γερμανική οικονομία. Στην οικονομία μας, δεν ξέρω κανέναν Γερμανό επιχειρηματία που να θεωρεί καλή εναλλακτική λύση την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ.
ZEIT: Πρέπει λοιπόν σε κάθε περίπτωση να υποστηρίζουμε συνεχώς την Ελλάδα, για να αποφύγουμε το ντόμινο;
Trittin: Πρέπει να έχουμε πρώτα τα στοιχεία και μετά ν’ αποφασίσουμε. Είναι άχρηστο να συζητούμε τώρα με σενάρια. Και πρέπει να σταθμίσουμε τις συνέπειες σε άλλα κράτη που έχουν κρίση. Η Ελλάδα δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Αλλά για την Ισπανία και Ιταλία, η καγκελάριος αποφεύγει να μιλήσει. Εδώ δεν μπορεί να διηγηθεί το παραμύθι της για την λιτότητα. Παρά τα αυστηρά μέτρα εξοικονόμησης, οι 2 αυτές χώρες δέχονται πολύ μεγάλη πίεση στα επιτόκια κρατικών ομολόγων. Ισπανία και Ιταλία είναι τα καλύτερα παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι η Angela Merkel έχει αναλύσει την κρίση με λανθασμένο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου