Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΟΙ ΗΠΑ(μόνο που δεν κοιμάστε μαζί τους όταν επισκέπτονται την Ελλάδα οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι. Πόσο πιο κάτω μπορείτε να πέσετε στα μάτια μας);!

ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΟΙ ΗΠΑ(μόνο που δεν κοιμάστε μαζί τους όταν επισκέπτονται την Ελλάδα οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι. Πόσο πιο κάτω μπορείτε να πέσετε στα μάτια μας);!
ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Οι κοινές μνήμες Αβραμόπουλου-Clinton
Πλούσιο, αν μη τι άλλο, ήταν το παρασκήνιο της επίσκεψης του Bill Clinton στο Μέγαρο Μαξίμου Ο πρώην πλανητάρχης έφτασε τρία λεπτά νωρίτερα από το ραντεβού και δεν προσήλθε με λιμουζίνα, αλλά με βανάκι. Από τη μίνι δεξίωση που ακολούθησε τις διαδοχικές συναντήσεις Σαμαρά- Clinton και κατόπιν Κλίντον με υπουργούς και επιχειρηματίες στο Μαξίμου πέρασαν κι άλλοι υπουργοί. Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Νότης Μηταράκης. Παρών ήταν και ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Daniel Bennett Smith. Στη μίνι δεξίωση σερβιρίστηκαν μόνο αναψυκτικά, πιθανότατα ως ένδειξη σεβασμού στα μέτρα λιτότητας.  Σε μια γωνία ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε μίνι τετ α τετ με τον κ. Κλίντον. Οι 2 άνδρες είχαν συναντηθεί και στο παρελθόν, κατά την επίσκεψη Κλίντον στην Αθήνα το 1999. Τότε ο Αβραμόπουλος ήταν δήμαρχος Αθηναίων.  Και οι 2 θυμήθηκαν εκείνη τη συνάντηση και ο υπουργός Εξωτερικών είπε στον πρώην πρόεδρο: «Θυμάστε πώς εκείνη η συνάντηση άλλαξε εντελώς το κλίμα απέναντι στις ΗΠΑ;».  Υπενθυμίζεται ότι σε εκείνη την επίσκεψη ο 2ος είχε αναγνωρίσει τις αμερικανικές ευθύνες για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου. Ταυτόχρονα, στην ολιγόλεπτη συζήτηση μίλησαν και στα εξωτερικά θέματα της χώρας. Τέλος, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς υποδέχθηκε στο πλατύσκαλο του Μαξίμου τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ. Κατά την έξοδο, μάλιστα, τον συνόδευσε μέχρι να μπει στο βαν.
Υ.Γ.: να θυμίσουμε τον… σεβασμό του Bill-Monica-Clinton για τα Ίμια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου