Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ(οι δημιουργοί της επέβαλαν λιτότητα και «διάσωση» των τραπεζών με το αίμα των λαών)

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ(οι δημιουργοί της επέβαλαν λιτότητα και «διάσωση» των τραπεζών με το αίμα των λαών)
€ 17 τρις «κρυμμένα» σε οffshore!
Φορολογικοί παράδεισοι υπάρχουν παντού. Και οι έχοντες τους ξέρουν, γιατί εκεί έχουν κρύψει τον... απαγορευμένο καρπό! Δηλ. σχεδόν 32 τρις $... Οι πλέον πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου έχουν «κρύψει» τουλάχιστον 21 τρις $, δηλ. € 17 τρις, σε οffshore λογαριασμούς. Γιατί; Μα για να γλιτώσουν από την εφορία! Ο «κρυφός πλούτος»(= κλεμμένος) θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και στα 32 $  , που ισοδυναμεί με το άθροισμα των οικονομιών των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας. Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει μελέτη από το Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης, μια οργάνωση με βάση τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία εργάζεται για την εξασφάλιση της διαφάνειας και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έκθεση «η οικονομική ανισότητα είναι πολύ χειρότερη από ότι νομίζουμε». Σε παγκόσμιο επίπεδο, η δημιουργία των υπεράκτιων λογαριασμών οδηγεί κάθε χρόνο σε απώλεια φορολογικών εσόδων έως και 280 δις $. Η εκτίμηση αυτή μάλλον θεωρείται συντηρητική, καθώς ακίνητα, σκάφη αναψυχής και άλλα περιουσιακά στοιχεία δεν περιλαμβάνονται στην έρευνα. Κατά τον James Henry πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της McKinsey & Co, που ηγήθηκε της σχετικής μελέτης, πρόκειται για μια «τεράστια μαύρη τρύπα στην παγκόσμια οικονομία». Σύμφωνα πάλι με τη συγκεκριμένη έκθεση ο περισσότερος πλούτος «απλώνεται» ανάμεσα σε αριθμό μικρότερο από 10 εκ ανθρώπους, ενώ λιγότερο από 100.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν 9,8 τρις $ σε offshore λογαριασμούς. Η έκθεση βασίστηκε σε στοιχεία από την Παγκόσμια Τράπεζα, το ΔΝΤ, τα Ηνωμένα Έθνη, τη Διεθνή Τράπεζα Διακανονισμών και από τις κεντρικές τράπεζες και τα υπουργεία Οικονομικών διαφόρων χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου