Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ «ΚΡΑΤΑΙΑ» ΓΕΡΜΑΝΙΑ(τα εργασιακά δεν είναι τόσο ιδανικά όσο λέει η Merkel και τα επίσημα στοιχεία)

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ «ΚΡΑΤΑΙΑ» ΓΕΡΜΑΝΙΑ(τα εργασιακά δεν είναι τόσο ιδανικά όσο λέει η Merkel και τα επίσημα στοιχεία)
ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ Απολύουν και οι Γερμανοί - Άνοδος ανεργίας για τέταρτο μήνα
Στο 6,8% έφτασε η ανεργία στην Γερμανία τον Ιούνιο, καθώς χάθηκαν υπερδιπλάσιες θέσεις εργασίας σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών, που αποδίδουν την εξέλιξη στο φόβο των επιχειρήσεων για την εξέλιξη της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.  Πλέον ο αριθμός των ανέργων στην Γερμανία εκτιμάται στα 2,88 εκ πολίτες, αυξημένος κατά 7.000 άτομα, παρά τις προβλέψεις για την απώλεια μόνο 3.000 θέσεων εργασίας. «Αυξάνονται οι ενδείξεις ότι η αντοχή της γερμανικής αγοράς εργασίας έχει αρχίσει αργά-αργά να αποκτά ρήγματα», σχολίασε από τις Βρυξέλλες στέλεχος της ING, μιλώντας στο Bloomberg, για να προσθέσει ότι «αυτό μπορεί να μην είναι λόγος ανησυχίας για την γερμανική οικονομία, προς το παρόν, αλλά είναι σίγουρα για την υπόλοιπη Ευρωζώνη». Η είδηση έχει σημαντικό ψυχολογικό ρόλο στην κοινή γνώμη, την ώρα που η Merkel ετοιμάζεται για την Σύνοδο Κορυφής το απόγευμα, όπου αναμένεται να δεχθεί και πάλι πιέσεις να εγκαταλείψει την εμμονή της με την εφαρμογή σκληρής λιτότητας. Το ευρώ πήρε το μήνυμα και «διέγραψε» τα πρωινά κέρδη έναντι του δολαρίου. Αντίθετα, οι γερμανικοί τίτλοι δεν έδειξαν να αντιδρούν ιδιαίτερα. Το γερμανικό 10ετές ομόλογο υποχώρησε ελαφρά, έχοντας απόδοση 1,52% νωρίς το μεσημέρι.
Υ.Γ.: ο τροχός γυρίζει… Αργά όμως. Απελπιστικά αργά… Θα πει στους Γερμανούς ότι ανεβαίνει η ανεργία γιατί δεν είναι καλά τα πράγματα στους «κακούς» Ν και ΕΙΔΙΚΑ στην Ελλάδα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου