Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΤΑ «ΧΩΣΕ» ΑΓΡΙΑ ΣΤΗΝ MERKEL Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

ΤΑ «ΧΩΣΕ» ΑΓΡΙΑ ΣΤΗΝ MERKEL Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΥΣΗ Η ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ SPD προς Merkel: Μιλάς σαν «γυμνασιάρχης»
Λάθος διάγνωση σε σχέση με την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, καταλόγισε στην Merkel, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Frank-Walter Steinmeier, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, δίνει μαθήματα στους άλλους ωσάν «γυμνασιάρχης». «Η κρίση θερίζει στην Ευρώπη, δεν διαφαίνεται τέλος(στον ορίζοντα) και τώρα η κρίση μας πλησιάζει» δήλωσε ο Steinmeier, σχολιάζοντας την σημερινή ομιλία της Merkel στην γερμανική βουλή, κατά την οποία η Γερμανίδα καγκελάριος αναγνώρισε ότι όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην Γερμανία κατά την αυριανή, κρίσιμη σύνοδος κορυφής, ομολογώντας ότι δεν τρέφει αυταπάτες και προβλέποντας μια αμφιλεγόμενη διαβούλευση με τους υπόλοιπους ηγέτες.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ Steinmeier: Πρόβλημα και όχι λύση η Merkel Μέρος του προβλήματος της Ευρώπης και όχι της λύσης του, χαρακτήρισε την Καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Frank-Walter Steinmeier, μιλώντας στο γερμανικό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο συζήτησης ενόψει της Συνόδου Κορυφής της EE. Ο κ. Steinmeier τόνισε ότι η κρίση έπληξε όλη την Ευρώπη και ότι η πολιτική λιτότητας δεν πέτυχε να την αντιμετωπίσει, επισήμανε δε ότι το κόμμα του είχε προειδοποιήσει για ότι αυτή η στρατηγική δεν θα έχει αποτέλεσμα, αλλά «η κυβέρνηση δεν ήθελε να ακούσει». Σήμερα, δήλωσε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του SPD, «τα μέτρα λιτότητας έχουν αποτύχει», ενώ κάλεσε την Καγκελάριο να φροντίσει για την εισαγωγή ενός πραγματικού φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.
ΚΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΙΝ ΤΩΝ «ΕΝΑΡΕΤΩΝ» ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ(ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ) ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Brüderle: Περισσότερα χρήματα στους Έλληνες μόνο αν είναι συνεπείς Περισσότερα χρήματα στους Έλληνες μπορούν να δοθούν μόνον εφόσον τηρούν τις δεσμεύσεις για λιτότητα, τόνισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Ελεύθερων Δημοκρατών(FDP) Rainer Brüderle, μιλώντας στο γερμανικό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο συζήτησης ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής της EE. Ο Γερμανός φιλελεύθερος πολιτικός ζήτησε από τις χώρες του Ν(σχόλιο: οι «εχθροί) να προχωρήσουν στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τάχθηκε κατά της «εξόφλησης των χρεών με χρήματα των Γερμανών φορολογούμενων». Δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «με σοσιαλισμό του χρέους, δεν εξυπηρετείται κανείς» και χαρακτήρισε απαράδεκτο «η Γερμανίδα γιαγιά με το βιβλιάριο καταθέσεων να σώζει τους τραπεζίτες των άλλων χωρών». Από την πλευρά της γερμανικής Αριστεράς, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Gregor Gysi ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην Ελλάδα, η οποία, όπως είπε, διανύει τον 5ο χρόνο ύφεσης και προειδοποίησε ότι «εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από την ευρωζώνη, θα την ακολουθήσει η Πορτογαλία και μετά το ευρώ θα είναι νεκρό». Ο κ. Γκίζι έκανε λόγο για «τραπεζική κρίση», καθώς, όπως τόνισε, «τα κράτη είναι υπερχρεωμένα επειδή διασώζουν τις τράπεζες και τα hedge funds» και επανέφερε την πρόταση του κόμματός του για πανευρωπαϊκή φορολόγηση των εκατομμυριούχων.
Υ.Γ.: κάνουν ωραίες παρομοιώσεις με γιαγιάδες με καταθέσεις ή σκυλιά με λουκάνικα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου