Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ FOCUS(το γερμανικό περιοδικό πάλι σε ρόλο Goebbels ξεσπάει, και έμμεσα η γερμανική κυβέρνηση, για τα ιταλικά χαστούκια, στην Ελλάδα)

ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ  FOCUS(το γερμανικό περιοδικό πάλι σε ρόλο Goebbels ξεσπάει, και έμμεσα η γερμανική κυβέρνηση, για τα ιταλικά χαστούκια, στην Ελλάδα)
«Το δημοσίευμα είναι ανοησία» Διαψεύδεται δημοσίευμα για δηλώσεις Schauble περί Ελλάδας Ανώτατος γερμανός αξιωματούχος διέψευσε δημοσίευμα του περιοδικού FOCUS, σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schauble είπε την Παρασκευή σε βουλευτές να προετοιμαστούν για χρεοκοπία της Ελλάδας και έξοδό της από το ευρώ. «Το δημοσίευμα αυτό είναι ανοησία», δήλωσε στο REUTERS ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Steffen Kampeter, στο περιθώριο συνάντησης των Χριστιανοδημοκρατών στο Krefeld της Δ Γερμανίας. Όπως είπε ο ίδιος, ο κ. Schauble μίλησε χθες στους Γερμανούς βουλευτές για την ανάγκη εφαρμογής των μέτρων λιτότητας και των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Στο δημοσίευμα του FOCUS αναφερόταν πως ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ είπε στους βουλευτές των συντηρητικών κομμάτων CDU και CSU να προετοιμαστούν για μια χρεοκοπία και αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Σύμφωνα με το περιοδικό, οι βουλευτές άκουσαν τον κ. Schauble να λέει πως πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει «χωρίς μια εξωτερική υποτίμηση». […] «Ο Schauble δε ζήτησε από τους βουλευτές να προετοιμαστούν για τη χρεοκοπία της Ελλάδας» Ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Steffen Kampeter διέψευσε δημοσίευμα περιοδικού το οποίο ανέφερε ότι ο Schauble ζήτησε από τους συντηρητικούς βουλευτές την Παρασκευή να προετοιμαστούν για χρεοκοπία της Ελλάδας και έξοδό της από την ευρωζώνη. «Το δημοσίευμα αυτό είναι μια ανοησία», δήλωσε σήμερα στο REUTERS ο υφυπουργός Οικονομικών Steffen Kampeter, στο περιθώριο περιφερειακής συνόδου των Χριστιανοδημοκρατών στην πόλη Krefeld της Δ Γερμανίας. Ο Kampeter είπε ότι ο Schauble μίλησε την Παρασκευή στους συντηρητικούς βουλευτές για την ανάγκη εφαρμογής των μέτρων λιτότητας και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. Το γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό FOCUS έγραψε ότι ο Schauble είπε στους βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών(CDU) της καγκελαρίου Merkel και σε εκείνους του αδελφού κόμματος-της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης- να προετοιμαστούν για επικείμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και για χρεοκοπία της. Το δημοσίευμα που θα φιλοξενείται στο τεύχος το οποίο θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα αναφέρει ότι ο Schauble απευθυνόταν στους βουλευτές για την περαιτέρω ανάπτυξη του μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης της Ευρωζώνης(ΕSM) και ότι είπε πως αυτό που κρίνεται απαραίτητο είναι μια πρόβλεψη για κρατικές χρεοκοπίες. Το FOCUS έγραψε ότι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση άκουσαν τον Schauble να λέει ότι κατά την άποψη πολλών ειδικών η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει «χωρίς εξωτερική υποτίμηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου