Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΗΡΘΕ Ο ΑΓΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ(προκαλεί ο Γκρίζος Λύκος με την ανοχή/ συνενοχή του κράτους(;))


ΗΡΘΕ Ο ΑΓΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ(προκαλεί ο Γκρίζος Λύκος με την ανοχή/ συνενοχή του κράτους(;))
[ΔΕΝ είμαστε τουρκοκρατούμενη χώρα «κύριοι» να ανεχόμαστε τον κάθε Τούρκο φασίστα]
Έναν σαφώς ανεπιθύμητο και επικίνδυνο επισκέπτη θα έχει η χώρα την ερχόμενη εβδομάδα: Την Τετάρτη αναμένεται στην Θράκη ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων, του κόμματος MHP, ο Devlet Bahçeli!   Ακούγεται ως φάρσα το ότι επιτρέπουν την είσοδο του συγκεκριμένου πολιτικού στην Ελλάδα, καθώς οι Γκρίζοι Λύκοι πέραν της ρητορικής τους και των δεδομένων θέσεων υπέρ του εδαφικού ακρωτηριασμού της Ελλάδας, ευθύνονται και για την δολοφονία των Ισαάκ και Σολωμού στην Κύπρο. Στην πρωτάκουστη περιοδεία του-ενίσχυση των εξτρεμιστών της μειονότητας στο Διδυμότειχο, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Ξάνθη, αλλά και στις περιοχές που κατά τους νέο-οθωμανούς αποτελούν «ζωτικό χώρο» και «στρατηγικό βάθος» του παντουρκισμού, δηλ. την Καβάλα και την Θεσσαλονίκη. Εμείς έχουμε μια απορία: Αν υπάρχει φαιά ουσία στο κρανίο αυτών που ενέκριναν την συγκεκριμένη επίσκεψη. Και βέβαια δεν είναι δικαιολογία το ότι είχαμε εκλογές και ήταν ακεφαλο το υπουργείο Εξωτερικών. 1ον  δεν ήταν «ακέφαλο», υπήρχε ο Π. Μολυβιάτης και 2ον για να εγκριθεί τέτοια επίσκεψη δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται να διαθέτει ισχυρή πολιτική ηγεσία το ΥΠΕΞ, αλλά γραφειοκράτες με ισχυρή πολιτική βλακεία με τάσεις εθνικής προδοσίας. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Εκτός και αν είναι… παγίδα για να τον συλλάβουν και να τον οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει οι  Γκρίζοι Λύκοι κατά του Ελληνισμού και άλλων εθνικών ομάδων(Αρμένιων, Κούρδων, Ασσύριων κλπ) στην Τουρκία και την Κύπρο!
Θεσσαλονίκη: «Θερμή» υποδοχή στον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Τουρκικό προξενείο θα πραγματοποιήσουν αύριο Πέμπτη, στις 10:00, Κύπριοι φοιτητές, λόγω της επίσκεψης του ηγέτη των Γκρίζων Λύκων  στη Θεσσαλονίκη. Ο Bahçeli θα συνεχίσει την περιοδεία που ξεκίνησε σήμερα από την Ξάνθη στην Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη. Η Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Φοιτητών αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Είναι εντελώς αδιανόητο ο αρχηγός των πιο σκληροπυρηνικών Τούρκων εθνικιστών να πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας κι εμείς, σαν κράτος, άβουλοι ως συνήθως, να κρατάμε το στόμα μας κλειστό. Εάν βέβαια υπήρχε εθνικό κράτους δικαίου, ο εν λόγω κύριος με την είσοδό του σε ελληνικό έδαφος θα συλλαμβανόταν και θα οδηγούνταν ενώπιον της δικαιοσύνης. Αλλά φαίνεται ότι το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η οφθαλμολογική επέμβαση στον Αντώνη Σαμαρά και οι λιποθυμίες του κυρίου Ράπανου.
Εμείς, ως Π.Ε.Ο.Φ.(Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Φοιτητών), δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε απαθείς. Εδώ και χρόνια, για όσους μας ξέρουν, είμαστε μπροστά στον αγώνα για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού από τα κατεχόμενα εδάφη μας στην Κύπρο και σε όλες τις αλύτρωτες πατρίδες. Απαιτούμε, είτε να μην επιτραπεί η είσοδος του Devlet Bahçeli στην πατρίδα μας, είτε με το που θα εισέλθει, να συλληφθεί και να οδηγηθεί σε δικαστήριο για τα εγκλήματά του κατά των Ελλήνων».
ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙ ο ΑΓΑΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΙΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ Για άλλη μία φορά, το Κόμμα της Εθνικιστικής Δράσης της Τουρκίας(MHP) θέτει ζήτημα κυριαρχίας σε νησίδες του Αιγαίου. Σε παρέμβασή του στην Εθνοσυνέλευση, ο βουλευτής Erkan Akcay ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, διότι -όπως είπε- «αποδέχεται πράξεις κυριαρχίας, όπως τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων Τούρκων επισκεπτών, που γίνονται από την ελληνική διοίκηση σε νησίδες του Αιγαίου», όπως για παράδειγμα το Φαρμακονήσι και το Γαϊδουρονήσι. Σύμφωνα με τον Τούρκο βουλευτή, οι εν λόγω νησίδες «είναι τουρκικά εδάφη από την εποχή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή». Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Ahmet Davutoğlu απάντησε, λέγοντας πως τα ζητήματα κυριαρχίας στο Αιγαίο έχουν ρυθμιστεί από τις συνθήκες της Λοζάνης και των Παρισίων. «Υπάρχουν προβλήματα συνδεόμενα με την κυριαρχία ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων και τα προβλήματα αυτά συζητούνται μέσω του διαλόγου μεταξύ των 2 χωρών. Η χώρα μας επιθυμεί να βρεθεί μόνιμη λύση βάσει της αρχής της ευθυδικίας και λαμβανομένων υπ’ όψιν των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας μας. Ο υπουργός μας διστάζει να διεκδικήσει δικαιώματα πάνω σε ένα νησί που του ανήκει» είπε ο Akcay. Σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα «Haberturk» λέει: «Δεν υπάρχει κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο νησί ανήκει στους Έλληνες. Η συνθήκη της Λοζάνης και η Συνθήκη των Παρισίων δεν περιέχουν κανένα άρθρο που να αναφέρεται σ’ αυτά τα 2 νησιά. Αυτά τα 2 νησιά συνεχίζουν, από την εποχή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, να είναι δικά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου