Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Γερμανία: Δεν δικαιούται πολεμικές αποζημιώσεις η Ελλάδα !

Γερμανία: Δεν δικαιούται πολεμικές αποζημιώσεις η Ελλάδα !
Αποφασισμένο να κλείσει οριστικά το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα είναι το Βερολίνο, όπως προκύπτει από δήλωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων που επικαλείται τη συμφωνία του 1946.
Το υπουργείο Εξωτερικών, στο οποίο ηγείται ο Guido Westerwelle, σημειώνει πως η Γερμανία αναγνωρίζει την ευθύνη της για τον Β' ΠΠ και «λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων», αναφέροντας όμως πως η Γερμανία έχει καταβάλει ήδη αποζημιώσεις στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946 και στήριξε έμπρακτα και την ανοικοδόμηση της Ελλάδας. Ολόκληρη η δήλωση του γερμανικού ΥΠΕΞ έχει ως εξής: «Η Γερμανία αναγνωρίζει την ευθύνη της για τον Β' ΠΠ και λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων. Αυτό ισχύει και για την γερμανική κατοχή της Ελλάδας. Η Γερμανία κατέβαλε από το τέλος του Β' ΠΠ, στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946 για την Διασυμμαχική Υπηρεσία Αποζημιώσεων των Παρισίων, αποζημιώσεις και για την Ελλάδα και στήριξε την χώρα έμπρακτα στην ανοικοδόμησή της. 65 χρόνια μετά το τέλος του Πολέμου και έπειτα από 10ετίες ειρηνικής, γεμάτης εμπιστοσύνης, συνεργασίας της Γερμανίας με την Ελλάδα και στενής σχέσης μας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, το ερώτημα των αποζημιώσεων από την σκοπιά της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης δεν αποτελεί πλέον θέμα». Σημειώνεται, ότι πολλοί αναλυτές και οικονομολόγοι, μεταξύ των οποίων ο καθηγητής Ιστορίας της Οικονομίας Albrecht Ritschl, έχουν επανειλημμένα τονίσει ότι η Γερμανία είναι «ο μεγαλύτερος αμαρτωλός του 20ου αι.» καθώς έχει χρεοκοπήσει τουλάχιστον 3 φορές, ενώ την οικονομική της ευμάρεια τη χρωστάει στις ΗΠΑ που παραιτήθηκαν του δικαιώματος για τεράστιες χρηματικές αποζημιώσεις μετά τους 2 ΠΠ. Αναφορικά με το θέμα της Ελλάδας έχουν πει πως θα ήταν λογικό η Γερμανία να πληρώσει τα περισσότερα από τα χρήματα που οι πιστωτές έχουν δανείσει στην χώρα μας, καθώς το οικονομικό θαύμα της Γερμανίας, όπως λένε, βασίζεται στη μη πληρωμή των αποζημιώσεων.
Μ. Γλέζος: Ανιστόρητη ψευδής και εξοργιστική η απάντηση των Γερμανών
Ανιστόρητη, ψευδής και εξοργιστική, χαρακτηρίζει ο Μανώλης Γλέζος, την απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, για τις οφειλές προς την Ελλάδα. «Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται», σημειώνει στη δήλωσή του ο Μανώλης Γλέζος αιτιολογώντας παράλληλα τις τρείς λέξεις -κλειδιά τις οποίες χρησιμοποίησε στη δήλωσή του. «Ανιστόρητη, διότι αγνοεί την απόφαση της 19μελούς Διασυμμαχικής Επιτροπής των Παρισίων του 1946, η οποία καταλόγισε στη Γερμανία ότι οφείλει να καταβάλλει στην Ελλάδα 7 δις, 100 εκ. $, αγοραστικής αξίας 1938, δηλ. ή € 108 δις χωρίς τους τόκους. Αγνοεί επίσης το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3,5 δις $, αγοραστικής αξίας 1938, δηλ. € 54 δις. Ψευδής, διότι δεν έχει καταβάλει, έναντι αυτών των οφειλών ούτε ένα μάρκο, ούτε μια δραχμή, ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, ενώ έχει εξοφλήσει όλες ανεξαιρέτως τις χώρες με τις οποίες βρέθηκε σε εμπόλεμη κατάσταση. Εξοργιστική, διότι αποφασίζει από μόνη της ότι «δεν αποτελεί πλέον θέμα» η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας από τα γερμανικά στρατεύματα και ο θάνατος των Ελλήνων για την επιβίωση του γερμανικού λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου