Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΠΩΣ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΡΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ CNN;!(2… μετακομίσεις πρωτευουσών σε λίγο καιρό)


ΠΩΣ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΡΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ CNN;!(2… μετακομίσεις πρωτευουσών σε λίγο καιρό)
2η χοντράδα ολκής στο CNN. Μετά την… μετακόμιση του Λονδίνου πιο δεξιά στο κυρίως νησί της χώρας(θέμα για σκάνδαλο υποκλοπών), το διεθνές δίκτυο, που θέλει να λέγεται αντικειμενικό(στους πολέμους που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ, ως επικεφαλείς του ΝΑΤΟ, π.χ. στο Ιράκ ή την πρ. Γιουγκοσλαβία, απέδειξε ότι είναι γκεμπελόσκυλο της αμερικανικής κυβέρνησης και των στηριγμάτων της), αυτή την φορά έκαναν χειρότερη γκάφα. «Μετακόμισαν» την Λευκωσία(Nicosia αγγλιστί) στην Σικελία, σε αφιέρωμά τους στην επιτυχία του ΑΠΟΕΛ. Από την μια άκρη της Μεσογείου στην άλλη και σε διαφορετική χώρα(Ιταλία). Τουλάχιστον είχαν πετύχει την χώρα στο Λονδίνο! Ούτε ο Obama πάντως δεν έχει ακούσει κάτι για Κύπρο(Κυπριακό και προφανώς την θέση της χώρας) και γενικά οι Αμερικανοί με την γεωγραφία έχουν ένα θέμα. Αλλά όταν δουλεύεις σε δουλειά που απαιτεί γνώση γεωγραφίας και χρήση χάρτη, ψάχνεις στο Internet καμιά πληροφορία ή, αν είσαι παραδοσιακός τύπος, εγκυκλοπαίδεια.
·           30/01/2012 […] στο δελτίο ειδήσεων που πρόβαλε χθες το βράδυ το CNN, την ώρα που το ρεπορτάζ μιλούσε για τις συλλήψεις και το σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές στην Βρετανία, ο χάρτης έδειχνε το Λονδίνο να βρίσκεται περίπου 120 μίλια πιο μακριά από την κανονική του θέση, κοντά στην θέση του Norfolk. Επίσης ο ίδιος χάρτης έδειχνε την Κορνουάλλη ως πόλη. Το twitter γέμισε με μηνύματα που σχολίαζαν την γκάφα του CNN και λίγες ώρες αργότερα το CNN απολογήθηκε μέσω twitter και διαβεβαίωσε τους θεατές του πως έχει διορθώσει τους χάρτες του.
·           08/03/2012 Στο ρεπορτάζ του CNN για την ιστορική νίκη της ομάδας του ΑΠΟΕΛ απέναντι στην Λυών έδειξε στον χάρτη την Λευκωσία να βρίσκεται στην Σικελία. Το πλάνο τράβηξαν φωτογραφία χρήστες του twitter και οι εικόνες έκαναν τον γύρο του κόσμου ενώ πολλοί έστειλαν μέσω twitter και μήνυμα στο CNN γράφοντας στα αγγλικά «Αγαπητό CNN, Μήπως ξέρετε που βρίσκεται η Λευκωσία;» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου