Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΠΕΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΕΝΩ ΕΚΕΙΝΕΣ «ΘΡΕΦΟΝΤΑΙ» ΑΠΟ ΟΣΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ… ΑΚΟΜΑ!(δεν είναι όλοι οι Γερμανοί οικονόμοι, όπως μας λένε, δείχνοντάς μας το δάκτυλο)

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΠΕΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΕΝΩ ΕΚΕΙΝΕΣ «ΘΡΕΦΟΝΤΑΙ» ΑΠΟ ΟΣΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ… ΑΚΟΜΑ!(δεν είναι όλοι οι Γερμανοί οικονόμοι, όπως μας λένε, δείχνοντάς μας το δάκτυλο)
Δεν μπορεί να περιγραφεί το συναίσθημα του να βλέπεις, στον 21ο αι., άνθρωπο να «τρώει» από τα σκουπίδια! Είτε είναι εικόνα από μια άλλη χώρα είτε, ακόμα χειρότερα δεις αυτήν στον κάδο της γειτονιάς σου. Αυτό το θέαμα που βλέπαμε από λαθρομετανάστες στην δεκαετία της «ευημερίας» και ως το 2008-9, πλέον είναι η πραγματικότητα για εκατομμύρια Έλληνες και Ευρωπαίους γενικά, επειδή η ΕΕ έχει υποταχθεί με την δύναμη των οικονομικών όπλων της Γερμανίας των αμετανόητων «ηγετών». Όταν η εκπομπή του πάλαι ποτέ ALTER «ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» έδειχνε ανθρώπους, Έλληνες και λαθρομετανάστες, να τσακώνονται σε χωματερή για τα «καλύτερα» αποφάγια ή τα ΜΜΕ γενικά δείχνουν ανθρώπους να διαλέγουν τα «καλύτερα» υπολείμματα λαχανικών στις λαϊκές μετά το τέλος ουσιαστικά των αγορών, οι υπαίτιοι της εξαθλίωσής μας λένε, το εύκολο, ότι γίνεται προπαγάνδα εναντίον τους(το ίδιο είπαν και για τα παιδάκια που λιποθυμούν από την ασιτία). Όταν ο Χατζημαρκάκης, ο Ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων, του οποίου η ελληνική καταγωγή από την Κρήτη είναι «κόκκινο πανί» για τον πρώην Πρόεδρο του κόμματος και νυν Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Westerwelle και του νυν Προέδρου, Υπουργού Οικονομίας και αντικαγκελαρίου Rosler και σκέφτεται να γυρίσει στην Ελλάδα(ο ρατσισμός κατά των Ελλήνων είναι εμφανής, ακόμα και στους ενσωματωμένους μετανάστες ετών, παρόλο που ο Ευρωβουλευτής αυτός στήριξε για κάμποσο καιρό τον ανθελληνισμό-τουλάχιστον ήρθε Αθήνα, χωρίς «φουσκωτούς» και μίλησε και έντονα με τους πολίτες, άκουσε, κάποτε δικαίως έντονες διαμαρτυρίες και ίσως κατάλαβε τι γίνεται και πόσο «βοήθεια» δίνει η Γερμανία-), είπε ότι φοβάται «πόλεμο φτωχών» στην Ελλάδα, τον είπαν γραφικό. Τώρα, οι μεσάζοντες πονάνε, γιατί ο κόσμος οργανώθηκε, αφού η Πολιτεία στην Ελλάδα ΠΟΤΕ, στην νεότερη εποχή, δεν ανέπτυξε αγροτική και εμπορική πολιτική και στρατηγική(το αντίθετο την καταστρέφει, προς όφελος των πολυεθνικών, που δημιουργούν ακρίβεια). Γενικά, η Ευρώπη όλη, πετάει τρόφιμα, ενώ πλέον η φτώχεια καλπάζει(16%-20% το ποσοστό). Η Γερμανία, ενώ δεν είναι ο παράδεισος που αναφέρει η Merkel(ο Gunter Warlaff, αποκαλύπτει πολλές ντροπές της χώρας που παρουσιάζεται ως ο εργατικός παράδεισος, ενώ είναι η κόλαση για την Ευρώπη όταν το κτήνος του εθνικισμού της ελίτ της ξυπνάει και πεινάει). Οι Γερμανοί, ενώ κάνουν εντύπωση στις διακοπές τους και όχι μόνο, αγοράζοντας ακόμα και μια φέτα καρπούζι(σε αντίθεση με τους Έλληνες) και γενικά μόνο όσο προϊόν χρειάζονται, πετάνε 6,7 εκ. τόνους τρόφιμα ή € 235 για κάθε Γερμανό ετησίως. Ένα ποσοστό αυτών, περίπου 65%, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης, θα μπορούσε να καταναλωθεί(κυρίως φρούτα και λαχανικά). Μήπως η εικόνα σε ένα σούπερ μάρκετ των Βριλησσίων, που δεν είναι, όπως είπαμε, η μόνη, μας κάνει λίγο πιο σοβαρούς, μαζί με την ίδια την κρίση και την ακρίβεια; Μήπως;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου