Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!


ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!
Όλοι ρωτάμε-δικαίως-, γιατί πανηγυρίζουν αυτό που διαβάζουμε ΜΟΝΟ σε κάποια ξένα ΜΜΕ και ζούμε, ότι δηλ. «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» και δεν τολμάνε, σε αντίθεση με το πρότυπο(ο Βενιζέλος το είπε στην Συνδιάσκεψη) του ΠΑΣΟΚ, τον Τρικούπη(τον ακολουθείτε μη εκλεγμένε, αλλά αποφασισμένε, Πρόεδρε του κάποτε ΠΑΣΟΚ, κατά γράμμα!), να το ψελλίσουν. Έχουμε απομείνει η τελευταία σοβιετικού τύπου «δημοκρατία» στην Ευρώπη, πειραματόζωο, κατά τους πάντες-και τον εκπρόσωπο του διορισμένου υπαλλήλου της Merkel στην Αθήνα- και το δίλημμα είναι αν είμαστε προτεκτοράτο εσωτερικής κυριαρχίας ή αποικία κατακτητική(με βάση τον παρακάτω ορισμό το 1ο είναι πιο σωστό, για την νεότερη Ελλάδα), βάσει του Διεθνούς Δικαίου(έχει διαφορά: «[…] αποικία είναι η μόνιμη εγκατάσταση ενός συνόλου ανθρώπων, υπηκόων ενός κράτους, σε μια άλλη χώρα με διοικητική ή συνταγματική σύνδεση (ή και με αμφότερες) μεταξύ της μητρόπολης και της νέας εγκατάστασης.» […] και «προτεκτοράτο είναι εδαφική κατοικήσιμη περιοχή που ελέγχεται(ή κυριαρχείται κατά διάφορους βαθμούς) από μία ή περισσότερες «προστατεύουσες»(«προστάτιδες») Δυνάμεις.» […] «τα Προτεκτοράτα είναι δημιουργήματα συνθηκών του Διεθνούς Δικαίου οι οποίες και καθορίζουν τις σχέσεις μεταξύ αυτών και του κράτους ή των κρατών που ασκούν την προστασία. Συνεπώς τα προτεκτοράτα αποτελούν υποκείμενα του Διεθνούς Δικαίου.» […] «Η προστάτιδα Δύναμη είναι πλήρως κυρίαρχη, ενώ το Προτεκτοράτο, συνεχίζει να παραμένει κράτος μόνο για εσωτερική διοίκηση και υποθέσεις(τα προτεκτοράτα αυτά κατά το πλείστον δεν έχουν διεθνή νομική προσωπικότητα και τα δικαιώματά τους ρυθμίζονται από το εσωτερικό Δίκαιο και όχι από το Διεθνές Δίκαιο» […]). Σύμφωνα με το Οικονομικό Ινστιτούτο IFO έχουμε κατρακυλήσει στα επίπεδα «ανάπτυξης» του Μπαγκλαντές, του Βιετνάμ(σαν τα μούτρα του Γερμανού, βιετναμέζικης καταγωγής, αντικαγκελαρίου δηλ.), του Περού ή της Χιλής(ο λεγόμενος Τρίτος Κόσμος είναι το πρότυπο για την Ελλάδα, ή, τουλάχιστον τα Βαλκάνια). Αν συνεχίσει η ύφεση, θα μας αφήσουν και αυτές οι χώρες στον πάτο του βαρελιού. Η πραγματικότητα του Μπαγκλαντές, που θέλουν να φέρουν και εδώ(από την ACTION AID HELLAS).
·           Το 18% των αγοριών και το 8% των κοριτσιών ηλικίας 5-14 ετών αναγκάζονται να δουλέψουν για να ζήσουν(η παιδική εργασία, παράνομη κατά τα άλλα, στην Ελλάδα, σύμφωνα με την UNICEF, δεν αφορά μόνο λαθρομετανάστες ή τσιγγάνους. Η νομοθεσία είναι ανεπαρκής και ελλιπής. Γενικά, 246 εκ. παιδιά στην Γη «εργάζονται» σε συνθήκες απαράδεκτες και για εγκληματικούς σκοπούς, και στην Ελλάδα του πολιτισμού και όχι μόνο στην κρίση και στην «πολιτισμένη» Ευρώπη που, θεωρητικά, την κατάργησε από το 1819).
·           Σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας ζει με λιγότερο από 1,25 $ την ημέρα, δηλαδή στην απόλυτη φτώχεια(ποσοστό φτώχειας σε Ελλάδα(20,1%, το υψηλότερο ανάμεσα στα «παλαιά» μέλη της «Ένωσης») και ΕΕ(16% και καλπάζει, ενώ οι «ηγέτες» της μας… σώζουν. 80 εκ. Ευρωπαίοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Οι άστεγοι είναι αγνώστου αριθμού για τον «υπεύθυνο» Επίτροπο της ΕΕ)) .
·           Το 58% των γυναικών και το 46% των ανδρών άνω των 15 ετών είναι αναλφάβητοι(η παιδεία διαλύεται και εδώ, για πολύ συγκεκριμένους λόγους-η ιστορία της Ελλάδας είναι όπλο κατά των τοκογλύφων και των «προστατών» της χώρας μας-. Ο αναλφαβητισμός στην Ελλάδα, την κατατάσσει στην 35η χώρα παγκοσμίως. Μιλάμε για την χώρα που έδωσε τα φώτα στην παιδεία, εκτός από όλα τα άλλα… Και στην Ευρώπη υπάρχει πρόβλημα. Ο αναλφαβητισμός αυτός, δεν είναι ο παλαιού τύπου. Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά «κε.» υπηρέτη του λαού(!) Υπουργέ Μπαμπινιώτη).
·           Σχεδόν τα μισά παιδιά προσχολικής ηλικίας υποσιτίζονται με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η ανάπτυξή τους(η ασιτία και τα συσσίτια στα σχολεία, και γενικά, επέστρεψε στην Ελλάδα σαν εφιάλτης από την Κατοχή).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου