Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ!(ελληνικό φαινόμενο)

ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ!(ελληνικό φαινόμενο)
Στην χώρα που γέννησε ΚΑΙ τον αθλητισμό(άρρηκτη σχέση με τον πολιτισμό), η οποία περνάει την χειρότερη οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση από τον Β’ ΠΠ και τον Εμφύλιο, στην πολύπαθη Ελλάδα αναφερόμαστε, σημειώθηκαν ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ επεισόδια κατά το ελληνικό «el classico»(βλ. REAL-BARCELONA). Για έναν αγώνα ποδοσφαίρου! Δεν υπήρχαν οπαδοί του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ(η συνύπαρξη των οπαδών και των 2 «αντίπαλων» ομάδων εθεωρείτο, ως πρόσφατα, αιτία επεισοδίων-η μόνη χώρα που ισχύει αυτό- και απαγορεύθηκε, όπως και η μετακίνηση οπαδών σε άλλη πόλη για εγχώριες διοργανώσεις) στο ΟΑΚΑ, το οποίο πληρώσαμε ΕΜΕΙΣ στην δεκαετία του 1980 να χτιστεί και πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 να ανακαινιστεί και να μπει το χαλασμένο στέγαστρο Calatrava(με κι ας κλαίω… τα «κερατιάτικα» της φιέστας του Σημίτη), και όμως οι hooligans που υποδύθηκαν αρχικά τους οπαδούς του ΠΑΟ(οι κάφροι αυτοί δεν ανήκουν σε ομάδες αθλητικές, απλώς σφετερίζονται τον τίτλο του οπαδού ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ομάδας στην Ελλάδα) τα έσπασαν και προκάλεσαν και τον τραυματισμό αστυνομικών, που, αντί να κάνουν την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ τους δουλειά, πρέπει να είναι στο γήπεδο για να γίνει ένας αγώνας. Οι hooligans δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, μας ήρθε από Αγγλία κυρίως. Και σε άλλα κράτη, πάνε γήπεδο ακραία στοιχεία(π.χ. νεοναζί), αλλά ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ και ΔΕΝ τολμούν να κάνουν τα δικά τους. Η Βρετανία έμαθε με άσχημο τρόπο τι σημαίνει hooligan! Οι τύποι αυτοί που έκαναν το ΟΑΚΑ… Δαμασκό είναι ίσως οι ίδιοι που καίνε την Αθήνα και ΔΕΝ έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με αθλητισμό και ομάδες. Οι ΣΟΒΑΡΟΙ φίλαθλοι, οπαδοί, ποδοσφαιρόφιλοι δεν πάνε για μάχη στο γήπεδο. Η Ελλάδα έχει τόσα προβλήματα. Δεν μπορούμε να βλέπουμε και τον κάθε βάνδαλο και βάρβαρο «μασκοφόρο» να καίει και να καταστρέφει! Και ο… αδιάβαστος Χρυσοχοΐδης διάβασε ότι και γι’ αυτά φταίει μόνο ο Παπουτσής που του χάλασε το Υπουργείο. Πάλι αναφέρθηκαν σε σκηνές βίας από την Ελλάδα τα διεθνή ΜΜΕ…
·      Η ιστοσελίδα www.focus.de έγραψε: «Το κορυφαίο ντέρμπι στην Ελλάδα διεκόπη μετά από ταραχές στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας».
·      FIFA: «Τα πολλά επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού με την αστυνομία, ανάγκασαν την αναβολή του μεγάλου ελληνικού ντέρμπι, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό».
·      MARCA: «Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όμως το ματς διακόπηκε λίγο πριν το φινάλε λόγω επεισοδίων των οπαδών του Παναθηναϊκού με την αστυνομία».
·      KICKER: «Το κορυφαίο ελληνικό παιχνίδι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού αναβλήθηκε, λόγω επεισοδίων. Στο ημίχρονο σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ των hooligans και της αστυνομίας».
·      REUTERS: «Παρότι δεν υπήρχαν οπαδοί του Ολυμπιακού στο γήπεδο για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, υπήρχαν αρκετή βία και εκρήξεις για να μην τελειώσει το παιχνίδι. Ο Κώστας Κατσουράνης δήλωσε πως «είναι μια από τις χειρότερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου». Κάτι που λέει πολλά, αφού-μεταξύ άλλων-το περσινό παιχνίδι στο «Καραϊσκάκης» είναι χαρακτηριστεί «ντέρμπι της ντροπής», 100 κουκουλοφόροι Έλληνες οπαδοί είχαν επιτεθεί σε Κροάτες πετώντας τους καθίσματα και φωτοβολίδες σε ματς για τα προκριματικά του Euro, ενώ οπαδοί της ΑΕΚ πήγαν το ελληνικό ποδόσφαιρο 100 χρόνια πίσω στον περσινό τελικό του Κυπέλλου».
·      GUARDIAN: «Το κυριακάτικο ντέρμπι της Αθήνας μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού διεκόπη μετά από δύο διακοπές λόγω έκρηξης βίας από πλευράς οπαδών. Τρία οχήματα της πυροσβεστικής έσπευσαν για την κατάσχεση της φωτιάς που είχαν βάλει σε αρκετά σημεία των εξέδρων οι οπαδοί. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καθυστέρηση 45 λεπτά λόγω συμπλοκών οπαδών με αστυνομικούς και η οριστική διακοπή έγινε 9 λεπτά πριν το τέλος και με τον Ολυμπιακό να νικάει με 1-0 από το γκολ του Αμπντούν στο 51'».
·      SPIEGEL: «Ιπτάμενες βόμβες μολότοφ, περισσότερες από 30 εστίες φωτιάς, 57 συλλήψεις. Το ελληνικό ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια μεταξύ των hooligans και έπρεπε να σταματήσει πριν το τέλος του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου