Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ, ΤΟΥΡΚΕΨΑΝΕ ΤΟΝ ΗΡΟΔΟΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΑ «ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ»!


ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ, ΤΟΥΡΚΕΨΑΝΕ ΤΟΝ ΗΡΟΔΟΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΑ «ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ»!
Οι Σκοπιανοί έχουν κατοχυρώσει ως και την γιαγιά του Μεγαλέξανδρου ως «Μακεδονίτισσα», στήνουν αγάλματα του στρατηλάτη παντού και οι Τούρκοι τούρκεψαν τον Όμηρο(ή Ομέρ, όπως ο Βρυώνης!), επειδή η αρχαία Τροία, με τα δεδομένα των νεότερων κρατών, βρίσκεται σε τουρκικό έδαφος. Και τώρα μας κάνουν πάλι Τούρκους! Αφού δεν κατάφεραν να κοροϊδέψουν τους Γάλλους στην Μασσαλία με την αρχαία… τουρκική τριήρη από την Φώκαια, βρήκαν άλλο τρόπο να βγάλουν χρήμα με την αρχαία Ελλάδα. Τουρκέψανε και τον Ιπποκράτη, τον πατέρα της ιατρικής και τον Ηρόδοτο. Έλεος! Ακούστε προπαγάνδα. «Ο Ηρόδοτος και ο Ιπποκράτης ήταν αρχαίοι κάτοικοι του Αιγαίου(σχόλιο: όπως το Καστελόριζο ΜΑΣ είναι νησί της Μεσογείου). Στην πόλη Μούγλα, στις ακτές του Αιγαίου(σχόλιο: απέναντι από την Κω), αναγέρθηκε άγαλμα του ιδρυτή της ιατρικής επιστήμης, Ιπποκράτη, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα της πόλης αυτής. Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος έγιναν χθες στα πλαίσια των «έργων των θεματικών πάρκων» του δήμου Μούγλας. Μιλώντας κατά την τελετή των αποκαλυπτηρίων ο δήμαρχος Osman Gürün τόνισε ότι ο Ιπποκράτης ως γιατρός, από το 460 π.Χ. έθεσε τα θεμέλια των ιατρικών κανόνων και επεσήμανε τη σημασία του επαγγέλματος της ιατρικής επιστήμης που εμπνέεται από την ευθύνη και την ηθική. Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι μετά το άγαλμα του Ηροδότου που αναγέρθηκε σε άλλο πάρκο, σήμερα, αποκαλύπτεται το άγαλμα του Ιπποκράτη, για να αναδειχθούν οι άνθρωποι του Αιγαίου που από την αρχαιότητα έδειξαν στον κόσμο τις οικουμενικές αξίες(σχόλιο: όλοι, «βάρβαροι» ή «πολιτισμένοι», σε Ανατολή και Δύση, με ελληνικό πνεύμα βγάζουν χρήμα! Οι «άνθρωποι του Αιγαίου» δεν θα ταίριαζαν με ψάρια Αιγαίου από τον Νταλάρα;). Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Μούγλας, Naki Bradley, στην ομιλία του τόνισε ότι με την τιμή στον Ιπποκράτη τιμούμε έναν γιατρό που πριν από 2400 χρόνια έθεσε τις αξίες του ιατρικού επαγγέλματος και ότι ο όρκος του Ιπποκράτη τονίζει τις ηθικές αξίες του επαγγέλματος αυτού. Στο δημοσίευμα δεν αναφέρεται ότι ο Ηρόδοτος και ο Ιπποκράτης ήταν Έλληνες, και παρουσιάζονται ως κάτοικοι της περιοχής του Αιγαίου κατά την περίοδο της αρχαιότητας(σχόλιο: της αρχαίας Τουρκίας βεβαίως βεβαίως… Τι δεν έχει η Τουρκία αρχαία ιστορία; Και αυτή που έκλεψε το 1922 και έκανε κτήμα της και «πουλάει» παντού στους τουρίστες δεν πιάνει;!)». Και τα γιουσουφάκια εδώ στην Αθήνα φοβούνται τους πολίτες και κάνουν παρελάσεις με μέτρα ασφαλείας σε επίσκεψη Προέδρου των ΗΠΑ! Πληροφοριακά, για το πού γεννήθηκαν οι ΕΛΛΗΝΕΣ Ιπποκράτης και Ηρόδοτος.
·      Ιπποκράτης(Κως 460-Λάρισα 377 π.Χ.). Ο πατέρας της σύγχρονης Ιατρικής, που την απάλλαξε από δοξασίες και μεταφυσικά στοιχεία. Γεννήθηκε στην Κω(460 π.Χ.) και ήταν Δωριεύς (ένα από τα αρχαία ελληνικά φύλα). Σύμφωνα με τον μύθο, καταγόταν από τον Ασκληπιό, θεό της Ιατρικής και από την μητέρα του από τον ήρωα Ηρακλή. Εργάστηκε με ζήλο στο Ασκληπιείο της Κω. Ταξίδεψε για να εμβαθύνει τις ιατρικές του γνώσεις σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο. Η φήμη του έφτασε ως την Περσία. Ο Αρταξέρξης τον δελέασε με δώρα για να μείνει εκεί, αλλά αυτός δεν δέχθηκε να φύγει από την πατρίδα του. Ίσως θεράπευσε τον Μακεδόνα βασιλιά Περδίκκα και έσωσε τα Άβδηρα από λιμό. Εκεί λέγεται ότι εξέτασε και τον Δημόκριτο, ο οποίος γενικά γελούσε πολύ, με όλα. Βοήθησε Αθήνα και Άργος στην καταπολέμηση λοιμωδών νοσημάτων. Γι’ αυτό, τιμητικά, έλαβε μετά τα Ελευσίνια Μυστήρια τον τίτλο του Αθηναίου πολίτη. Λίγο πιθανό είναι να ανακατεύτηκε στα πολιτικά της Αθήνας. Στο τέλος της ζωής του, βρέθηκε στην γη των προγόνων του, Θεσσαλία. Εκεί πέθανε(377 π.Χ.), κοντά στην σύγχρονη πόλη της Λάρισας. Τον όρκο του δίνουν όλοι οι γιατροί στον πλανήτη.
·      Ηρόδοτος(485-421/15 π.Χ.). Ιστορικός και γεωγράφος του 5ου αι. π.Χ.. Έγραψε για τους Περσικούς Πολέμους και περιγραφές για πρόσωπα και τόπους που συνάντησε στα ταξίδια του. Το οικογενειακό του περιβάλλον ήταν φιλόμαθο και σεβόταν τον Όμηρο. Σημαντικότερος συγγενής του ο επικός ποιητής Πανύασης. Έλαβε μέρος σε συνομωσία κατά του τυράννου της γενέτειράς του Αλικαρνασσού(Μ. Ασία) Λύγδαμη και στην ανατροπή αυτού(455 π.Χ.), αλλά μετά αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει. Από τότε άρχισε τις περιηγήσεις. Στο διάστημα 458-45 π.Χ. ταξίδεψε σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο. Έμεινε αρκετά χρόνια στην Αθήνα, όπου έγινε φίλος με τους μεγάλους άνδρες της πόλης Περικλή και Σοφοκλή. Μαζί με τον Πρωταγόρα, ίδρυσαν την αποικία των Θουρίων στην Κάτω Ιταλία. Εκεί πέρασε τα περισσότερα υπόλοιπα χρόνια του, γι’ αυτό ονομάστηκε και Θούριος. Για το τέλος της ζωής του ξέρουμε ελάχιστα πράγματα. Πέθανε ανάμεσα στο 421-415 π.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου