Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΤΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΝΑΡΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΙΓΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΛΟΙΑ(οι σημερινοί «κυβερνήτες» μας, επιτρέπουν να έρθουν ως την Εύβοια παραμονή της 25ης Μαρτίου);!

ΤΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΝΑΡΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΙΓΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΛΟΙΑ(οι σημερινοί «κυβερνήτες» μας, επιτρέπουν να έρθουν ως την Εύβοια παραμονή της 25ης Μαρτίου);!
Ο Κων/νος Κανάρης, έμεινε στην ιστορία, ως ο μπουρλοτιέρης της Επανάστασης του 1821. Γεννήθηκε το 1793 ή 1795 στα Ψαρά, από μεγάλη οικογένεια του νησιού. Έμαθε την τέχνη του καπετάνιου από την θητεία του στο πλοίο του θείου του, Δημήτρη Βουρέκα. Μετά τον θάνατο αυτού, τον αντικατέστησε και έκανε με το πλοίο του πλέον, ταξίδια εμπορικά στην Μεσόγειο. Μάλλον δεν μυήθηκε στην Φιλική Εταιρεία, αλλά συμμετείχε από την αρχή της, στην Ελληνική Επανάσταση. Έγινε ο φόβος και ο τρόμος του τουρκοαιγυπτιακού στόλου. Για την τέχνη του στο μπουρλότο έγραψαν ως και ο λόρδος Βύρων και ο Ουγκώ. Ο ιστορικός Gordon ανέφερε «είναι ο πιο έξοχος εκπρόσωπος του ηρωισμού, που η Ελλάδα όλων των εποχών μπορεί να υπερηφανεύεται». Δεν ξέρω, επειδή ο Κανάρης έγινε και πολιτικός από την εποχή του Καποδίστρια, του Όθωνα και του Γεωργίου Α’ Γκλύξμπουργκ (αυτός του παρέδωσε το στέμμα της Ελλάδας στην Δανία) ως τον θάνατό του(1877), τι θα έλεγε σήμερα που οι «κυβερνήτες» του 2012 έκαναν επίδειξη δύναμης και καταστολής αν χρειαστεί των διαμαρτυριών των Ελλήνων, ενώ τουρκικά πλοία έφτασαν ως την Εύβοια παραμονή της 25ης Μαρτίου! Όχι ότι είναι η 1η φορά θα πείτε όλοι… Και μας κρύβουν και πολλές «βόλτες» και «έρευνες», στο πνεύμα της… φιλίας των 2 λαών! Εδώ ο πρώην πρωθυπουργός, αν και ειδική περίπτωση και πιο πολυπολιτισμική, ΓΑΠ είναι στην Κων/λη και σώζει την Αραπιά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου