Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΕΣΥ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

ΕΣΥ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…
Ο Χατζημαρκάκης(μάρκα μεγάλη το άτομο) είπε το δικό του πάλι στην «τεράστια» φυλλάδα BILD. Να αλλάξει όνομα η Ελλάδα και από Greece, Griechenland και όλες τις άλλες ονομασίες της χώρας μας, που προέρχονται από τις παραλλαγές του ελληνικού εθνικού επιθέτου Γραικός, σε Hellas γιατί το όνομά της δεν φτιάχνεται με τίποτα. Το όνομα Ελλάδα, εκτός από την χώρα, είναι μια μεγάλη και σπουδαία ιστορία από μόνο του. Όχι τυχαίο. *Στο φύλλο της Τρίτης 9/6/09 ο καθηγητής κ. Σταύρος Θεοφανίδης ετυμολογεί τη λέξη ΕΛΛΑΣ από το ΑΛΙΟΣ-ΗΛΙΟΣ-ΕΛΛΑΣ (=ΦΩΣ). […]
ΕΛΛΑΣ: Το όνομα εμφανίζεται για πρώτη φορά στον Όμηρο. Γεωγραφικά είναι το τμήμα της Θεσσαλίας γύρω από το όρος Όθρυς, που αποτελούσε το κράτος του Αχιλλέα. Η χώρα ονομάζετο Φθία. Ο Όμηρος ονομάζει τους κατοίκους αυτού του τόπου «Μυρμιδόνες», «Αχαιούς» αλλά και «Έλληνες». Επίσης αναφέρει και πόλη «Ελλάς». ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ: Η λέξη ΕΛΛΑΣ αποτελείται από δύο συλλαβές, ΣΕΛ και ΛΑΔ. Η ρίζα ΣΕΛ σημαίνει κάτι το φωτεινό και παράγει τις λέξεις ΣΕΛ-ΑΣ (=λάμψη), ΣΕΛ-ΗΝΗ. ΛΑΔ είναι το αντίστοιχο της αγγλικής και άλλων γλωσσών LA(n)D που σημαίνει γη, χώρα, πατρίδα. (Από την ελληνική μεταφέρθηκε στην αγγλική ή ήταν κοινή λέξη των ινδοευρωπαϊκών;). ΣΕΛ-ΛΑΔ-Σ = ΕΛΛΑΣ λοιπόν σημαίνει χώρα του φωτός. Το αρχικόν Σ έγινε δασύ πνεύμα και η λέξη είναι τριτόκλιτη, η ΕΛ-ΛΑ-Σ της ΕΛ-ΛΑΔ-ΟΣ (από τη γενική πτώση βρίσκεται το θέμα των λέξεων). Η συλλαβή ΛΑΔ (=τόπος, περιοχή) διασώθηκε και σε άλλες λέξεις. Όπως ΚΟΙ-ΛΑΔ-Σ, η κοιλάς της κοιλάδος, ΚΟΙ από το κοίτη, ΚΟΙ-ΛΑΔ= περιοχή της κοίτης του ποταμού. ΠΑΛ-ΛΑΔ-Σ, η Παλλάς, της Παλλάδος. (Όσοι αρέσκονται στην ετυμολογία θα βρούνε και άλλες λέξεις).
ΕΛΛΗΝΕΣ: Οι κάτοικοι της χώρας του φωτός, που λάτρευαν τη Σελήνη, λέγονται Έλληνες. Το όνομα ήταν κατ' αρχήν θρησκευτικό. Το όνομα Έλληνες εμφανίζεται μετά το 1000 π.Χ. Έλληνες ονομάστηκαν σταδιακά όλοι οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Μετά την έναρξη των Ολυμπιάδων (776 π.Χ.) και μάλλον εξ αιτίας αυτών, Έλληνες ονομάζονται και όλοι οι νότιοι κάτοικοι μέχρι και Κρήτη, Αιγαίον και Ιόνιον. Ταυτόχρονα σχεδόν, Έλληνες ονομάζονται και στη Μικρά Ασία, Κύπρο, Σικελία και Κάτω Ιταλία. Κατά τους Μηδικούς πολέμους το όνομα γενικεύεται και γίνεται ΕΘΝΙΚΟ. Πρώτος «Ελλάνων αρχηγός» ανακηρύχθηκε ο Παυσανίας μετά τη μάχη των Πλαταιών. Ο Θουκυδίδης γράφοντας ότι κατά τον Πελοποννησιακό πόλεμο «παν το Ελληνικόν εκινήθη», εννοεί όλους τους κατοίκους αυτών των χωρών. Τώρα κατ' αντιστροφήν ονομάστηκε η χώρα από τους κατοίκους. Από τους Έλληνες ονομάστηκε η χώρα Ελλάδα. (Από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 07/06/2009)
Ρε τεράστιε τύπε, για να πιάσουμε τις δηλώσεις σου, ποιος έβρισε 1ος την Ελλάδα; Πρώτα αρχίσατε στο Βερολίνο με τα εξώφυλλα, μετά σας μιμήθηκαν, αλλά δεν σας πιάνει κανένας στον ρατσισμό και την χολή, οι γερμανοειδείς θα λέγαμε «καλοί» και «ενάρετοι» ΒΔ. Ευρώπης και Σκανδιναβίας και μετά μας έπιασαν κάτι ανθρωπάρια σαν τον Πάγκαλο και τον ΓΑΠ που έρχεται η ώρα τους. Λοιπόν για ένα μάτσο κόπανους να αλλάξει όνομα μια χώρα ολόκληρη; Το πρόβλημα και στην Ελλάδα-και παντού- είναι η ανικανότητα των ανύπαρκτων ηγετών και ο ρατσισμός της Β. Ευρώπης προς την Ελλάδα κατά 99% για να κρύψει την ανικανότητά της να κάνει σωστή ευρωπαϊκή πολιτική και 1% για να μην έχει πολιτικό κόστος(εξ ου και η «καραμέλα» του Γερμανού φορολογούμενου που ταΐζει τον «τεμπέλη» Έλληνα, πίσω από την οποία κρύβονται εκβιασμοί, μίζες για εξοπλιστικά και όχι μόνο και το κατοχικό «δάνειο» και οι αποζημιώσεις του Β’ ΠΠ) και προτιμά να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη και να κάνει προπαγάνδα. Αν θέλετε να λέγεστε Ευρώπη και Ευρωπαίοι(ελληνικό όνομα· ετυμολογία: «ευρύς» και το θέμα οπ- του ρήματος «ορώ»(=βλέπω) η από το «ευρύς» και «όψ», που σημαίνει φωνή) πρέπει να ξέρετε να κάνετε ευρωπαϊκή πολιτική και όχι επανάληψη κάκιστων στρατηγικών και πολιτικών επιλογών που έχουν φέρει όλεθρο και καταστροφή στην Γηραιά Ήπειρο πλειστάκις και πολλάκις. Διαβάστε την ιστορία σας και την ιστορία της Ελλάδας «κύριε» ευρωβουλευτή, καθότι ξέρετε και ελληνικά και γερμανικά και επομένως θα έχετε αυθεντικές πηγές στην μελέτη σας, και θα βρείτε λύσεις σωστές για την κρίση, διαβάζοντας από τα εγκλήματα και τα λάθη σας και τις συνέπειές τους στην ζωή ΕΙΔΙΚΑ των Ελλήνων. Το πρόβλημα είναι η αμορφωσιά και ο γεμάτο, για να μιλήσουμε απλά, σκουριά σα παλιά ανατολικογερμανική λαμαρίνα, μυαλό της Merkel, η νοσταλγία κάποιων εκεί στην Γερμανία για τα περασμένα «μεγαλεία» και η ανυπαρξία ντροπής των «πολιτικών» της Αθήνας. Όλη η άλλη ΕΕ είναι ή φθηνή απομίμηση της Γερμανίας ή ανίκανη, αλλά όχι όσο η «ελληνική» πολιτική «ελίτ», ή αδιάφορη και γενικά στον κόσμο της. Άλλαξε όνομα για λίγο «κύριε» Χατζημαρκάκη, και εσύ και όλοι οι πολιτικοί και αν αλλάξετε μαζί και μυαλό και δούμε θα αλλάξει και η Ελλάδα το δικό της. Όχι ότι συγκρίνεστε με την πατρίδα των γονιών σας… Και κοιτάξτε να αλλάξετε μυαλά και τακτική και στο διδακτορικό… Μην έχετε ξανά πρόβλημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου