Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1973 ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ(κατάληψη Νομικής, 21/02/1973) ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ;(πώς η χούντα αντέδρασε στα γεγονότα ως το Πολυτεχνείο)

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1973 ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ(κατάληψη Νομικής, 21/02/1973) ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ;(πώς η χούντα αντέδρασε στα γεγονότα ως το Πολυτεχνείο)
Στις 21/02/1973, αρχίζουν οι φοιτητικές, αρχικά, διαμαρτυρίες, που κορυφώνονται στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και την καταστολή τους, με την είσοδο του τανκ στην πύλη του ιδρύματος. Οι φοιτητές άρχισαν τον αντιδικτατορικό αγώνα από το 1972. Η χούντα, εκείνη την χρονιά, οργανώνει φοιτητικές «εκλογές», με φοιτητές προσκείμενους σ’ αυτήν. Στις 05/02, αρχίζει ο αναβρασμός, με γενική αποχή από τα μαθήματα, στο οποίο το καθεστώς απαντά, στις 13/02, με ανάκληση των αναβολών στράτευσης των φοιτητών που απείχαν από τα μαθήματά τους. Την ίδια μέρα, γίνεται κατάληψη στο Μετσόβειο και η αστυνομία, παραβιάζει το άσυλο, εισβάλει στο ίδρυμα και συλλαμβάνει 11 φοιτητές. 88 μαθητές-καταληψίες, λαμβάνουν, παρά τις αντιδράσεις, φύλλο πορείας για τον στρατό. Οργανωτές της κατάληψης της 21ης Φεβρουαρίου, ήταν πολλοί, σήμερα, γνωστοί άνθρωποι της πολιτικής και δημοσιογραφίας(γνωστές «προσωπικότητες» της μεταπολίτευσης). Στις 22/02/1973, η κατάληψη λήγει, με διαδηλώσεις που καταπνίγονται από τις αρχές και το παρακράτος τους. Η κατάληψη επαναλήφθηκε στις 20/03 και ο δρόμος για το Πολυτεχνείο είχε ανοίξει. 38 χρόνια μετά, οι αντιεξουσιαστές και αντιστασιακοί(;) της επταετίας έχουν γίνει τα πιο σιχαμερά στηρίγματα της εσχάτης προδοσίας της Ελλάδας του Μνημονίου(π.χ. Δαμανάκη). Η Ιστορία επαναλαμβάνεται: προπαγάνδα με γελοία επιχειρήματα, που όμως «πιάνει» απίστευτα, λογοκρισία «βελούδινη» και όχι τόσο φανερή, αλλά υπαρκτή, καταστολή διαδηλώσεων βίαιη, με δακρυγόνα, ξύλο, φωτιές σε δρόμους και κτίρια, καταστροφές, λεηλασία καταστραμμένων καταστημάτων, νεκρούς στα επεισόδια των αρχών και των κουκουλοφόρων-προστατευόμενων των μειοδοτών πολιτικών, απειλές για… κομμουνιστικό κίνδυνο και δικτατορία από αυτούς και τα αφεντικά τους, στα οποία με το χαμόγελο στα χείλη, μας καταστρέφουν, όχι όπως η επταετία, αλλά όπως οι δοσίλογοι μας έδιναν στεγνά στους ναζί κατακτητές. 21-22/02/2011, 38 χρόνια μετά το 1973, γιορτάζουμε την είσοδο της Ελλάδας σε ένα χειρότερο κρεματόριο. Με την ώθηση κάποιων που μας πούλησαν και αντίσταση στην δικτατορία και την μιμούνται… Τα ΜΑΤ, έχουν γίνει οι νέες Μονάδες Αποκαταστάσεως Τάξης. Τότε όμως τα δακρυγόνα ήταν άγνωστα στην Ελλάδα. Και είναι διαχρονικά απαγορευμένα, γιατί περιέχουν επικίνδυνες ουσίες, καρκίνο σκέτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου